Vysmážaná bravčová panenka fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 13. januára 2016

Dnes som mal menej času tak som urobil rýchlejší obed.

4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 ks surové
 na obalenie
Na ryžu:
500 g uvarená
400 g gazdovský
300 g kúsky
2 PL
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku som umyl a osušil.

    Vysmážaná bravčová panenka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som ju rozklepal jemne tak aby susedia počuli, že budu rezne. Rezne som osolil okorenil čerstvo zomletím korením a posypal práškovým cesnakom. Nech sú pripravene.

    Vysmážaná bravčová panenka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na toto používam samotne bielky. No zmizli z chladničky. Tak som musel musel rozbiť vajcia, ktoré som nechal zohriať na kuchynskú teplotu, aby sa dali vyšľahať. Do nádoby som dal 3 bielky, 3PL vody a soľ. Na každý bielok lyžica vody. Vyšľahal som to do hustej peny, ktorá pekne držala tvar. Kedže mi ostali žĺtky, tak som ich tam tichučko zamiešal. No nemusia sa tam dať.

    Vysmážaná bravčová panenka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na sporák som dal zohriať olej na vysmážanie. Do jednej nádoby som dal hladkú múku a do druhej vyšľahané bielka. Rezne som dal ako prvé do múky. Potom do bielka a napokon smažiť na panvicu do horúceho oleja.

    Vysmážaná bravčová panenka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď sa rezne smažili, tak som v hrnci urobil ryžu. Ta z predchádzajúceho dňa ostala. Do hrnca som dal 2Pl oleja a ryžu zohrial.

    Vysmážaná bravčová panenka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do nej som použil gazdovsky jogurt biely a ananásové kocky.

    Vysmážaná bravčová panenka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ryža už bola horúca tak som dal do nej jogurt a ananás. Nechal to prejsť chvíľu varom a sladká ryža je hotová. Nechal som ju trochu vychladnúť.

    Vysmážaná bravčová panenka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pri tom som vysmážal mäso. To som dával na servítky nech vysajú olej. Išlo to rýchlo. Tak a idem servírovať. Rezeň som prerezal aby ste nevideli aký bol veľký ako tanier. S tým obalom to zväčšilo objem. K tomu som dal sladkú ryžu a ide sa obedovať. Je to ohromné a rýchle. Robím takto aj kuracie prsia. Tak želám dobrú chuť!

    Vysmážaná bravčová panenka (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

jack
Robiš chuťky veľke,hneď by som si dala.jednoduche a fajnove.panenka je delikatne mäsko.ukladam.
pilcik
Takéto koláče do červena prepečené mám najradšej.
citroen
mňa by zaujímalo ako si krájal mäso,či najskôr na kolieska a tie rozklepal alebo tie veľké kúsky,ktoré máš odfotené si rozklepal
kukulienka71
práve toho som sa obávala, keď som videla veľkosť rezňov na tanieri. Panenku by som určite nenaklepávala klepáčom a tak veľký kus tobôž nie, použiť hrubú silu na jemné mäsko neodporúčam.V inom prípade by som to nazvala barbarstvom, ale som si vedomá, že nie každý má znalosti, ako zaobchádzať so sviečkovou, preto dúfam, že sa neurazíš, tvoje recepty mám celkom rada. Panenku vyprážam takto: varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-medailonky-orly-fotore...
sracz
Chuť takto pripravenej panenky "zajačika" si v Tvojom variente, @patroveckypitrs duša zpriaznená, si dokážem živo predstaviť! Neskúšal som ešte kombináciu vyprážaného mäsa a varenej ryže! ... ale čo nebolo, môže byť!
patroveckypitrs
Ďakujem @sracz za komentár. Aj keď som robil na Morave sa čudovali, že jem vyprážané rezne z ryžou, tam boli brambory. Boli sme tak doma naučený. Babka pochádzala z Piešťan ta nás na to naučila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia