Vyprážaný syr - plnený (fotorecept)

Vyprážaný syr - plnený (fotorecept)
Foto: babina49
babina49Babina49, recept pridal: 16. júna 2012 22:04Ďalšie jeho recepty

Dnes bol kvoli časovej tiesni na obed vyprážaný syr. Viem,že toto jedlo robí 90% slovenských domácností a vedú sa polemiky,ako ho obaliť,aby nevytiekol...Záruka je,vyprážať ho na prudkom ohni.

Postup prípravy receptu

1

Syr si dáme nakrájať na tenšie a spájame dva plátky,medzi ktoré vložíme nivu,alebo šunku. Alebo,keď nám nakrájajú štandardnú hrúbku syra,ako mne,tak si doma nožíkom narežem malú kapšičku,do ktorej vložím zložený plátok šunky,alebo plátok nivy,obalím v trojobale a vyprážam na horúcom oleji-syr zaručene nevytečie. Ako príloha bývajú hranolky a tatarka.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 16. júna 2012 o 22:49
    toto mám aj ja veľmi rada.-) pekný ho máš a nepochybne aj chutný.-)


  • 3sandra3, 16. júna 2012 o 23:00
    ja tiež...


  • karolka, 17. júna 2012 o 13:10
    Syr neobaľujem v múke (ani ryby a žiadnu zeleninu, voľajako mi tam múka nepasuje), obalím ho dvakrát - vajíčka, strúhanka, potom opäť vajíčka, strúhanka - a vyprážam - nevytečie. S tým horúcim olejom máš pravdu, vyprážať sa má na rozpálenom oleji, ale nie na prepálenom.


  • babina49, 17. júna 2012 o 13:43
    @karolka , to je jasné,že nie prepálený a to obaľovanie bez múky som zažila práve pred týždňom,keď sme boli na chate,zabudli sme kúpiť múku a strúhanky bolo dosť,tak sa obaľovali kuracie rezne -strúhanka,vajíčko,strúhanka a boli také ako "vyšité"


  • veronikahu, 19. júna 2012 o 11:20
    dobrý je aj takýto: hranoly syra zatočím do pražskej šunky a až potom obalím a vyprážam, osvedčilo sa to, že syr nevyteká...


  • babina49, 23. júna 2012 o 21:45
    @veronikahu , ďakujem za nápad,vyskúšam


  • mesiar50, 17. decembra 2012 o 21:32
    Chutnucké.Ulozíme vdaka



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Pastierska kapsa
Do poroty ľubľanských medzinárodných konkurzov vína chodím už viac ako tridsať rokov. Spoznal som tam veľa znalcov skvelých vín i jedál.

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 19/2015: Jar na tanieri Jar na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 7. mája v denníku Pravda.


TOPlist