Vyprážaný syr inak

jancinkin - bez fotkyjancinkin, 11. marca 2014

Suroviny

400-500 g
4 PL
2 ks
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    Postup:Syr nastrúhame,pridáme vajcia,strúhanku,korenie a premiešame.Zo zmesi tvarujeme menšie placky,obalíme len v strúhanke a vyprážame na horúcom oleji dozlata.Podávame s varenými zemiakmi alebo hranolkami a tatarkou..

Diskusia k receptu

sonulienka
Ja robím tiež podobne ale syr dávam údený a nemusím už dávať žiadne koreniny je výborný - "vyprážaný údený syr alebo syrové kroketky".
sonulienka
Prepáčte nenapísala som, že ho mám aj tu na Vareche pod tým názvom. Ale ani tomuto určite nič nechýba kto má syry rád ochutná a skúsi všetky recepty.
gazda34
Teraz som okoštovala jeden kúsok. Ľudkovia moji, nebíčko v papuľke! Vôbec sa syr netopil a čo je pre mňa najpodstanejšie, nie je s prípravou žiadna dlhá babračka. Dávam plný počet bodov, čiže desať. Tutovka!!!
harknessy
sonulienka: kto ma syry rad, nebude ich vyprazat, aj ked teda konkretne u eidamu je to jedno
kimlo
@harknessy to by si sa divil ako mojim talianskym kolegom velmi chuti "formaggio fritto", teda vyprázany syr, taki gurmani a vzdy si to tu davaju v restauracii ked pridu. Ine ani nechcu...aj tatarku si nevedia vynachvalit.
harknessy
@kimlo - ale ano veril by som, ono to chuti vacsine ludi, ktori to ochutnaju (aj ked co sa tyka zdravotneho prinosu tak to teda nic moc), ale ono zase si treba uvedomit, ze nie je syr ako syr, konkretne u eidamu mi to az tak nevadi, lebo predsa len s tym syrom sa toho az tak vela robit neda, ale neviem si predstavit, ze by niekto vyprazal (ked uz sme u Talianov) napriklad pecorino, parmezan, alebo pravu mozarrelu - to by bola extremna skoda
ala651
Na 100 g tvrdého syra dáme: 1 celé vajce a 1 starší nakrájaný rožok /mlieko/. Vytvarujeme malé karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme. Pri väčšom počte stravníkov všetko znásobíme. Podávame so zemiakmi a tatárskou omáčkou. Po vypražení hneď podávať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia