Vyprážaný syr (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Vyprážaný syr patrí u nás doma medzi prioritné jedlá. Keďže pre veľa ľudí je to nočná mora aj pre mňa to bola ešte včera večer. Diskutovali sme s manželkou čo budeme robiť z toho syra. Ona syr veľmi nechcela, chcela zo syru spraviť nejaké pampúšiky.Ja som jej sľúbil, že to spravím, lebo chcem jesť vyprážaný syr. V príspevkoch som natrafil na kimlo-v postup ktorý sa mi pozdával. Vlastne len na malé odchýlky som použil kimlo- vú radu od A po Z. Ako som to robil dolu nižšie uvidíte.

4
porcie
50 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Syr som prerezal na menšie pláty. Hrúbka tých plátov bola 12-15mm. 1 x obaliť v hladkej múke,potom do vajíčka,ďalej 1 x do jemnej strúhanky Obaľoval som iba raz ,ale dôkladne keďže na syr sa lepia dosť ťažko tieto pomocné suroviny. A robil som to hlavne rýchlo aby my vajce nestieklo dole zo syra.
  2. Raz obaľované syry, náročky som zdôraznil, že raz. Lebo čo nerád robím je obaľovanie mäsa, syrov takže vás uisťujem, že je to obaľované iba raz, ale dôkladne a hlavne okraje syra. Obalené syry som dal na 30 min. do mrazničky.
  3. Po pol hodine keď už tie pláty boli dobre schladené vlastne stuhnuté som ich začal vyprážať Pred vyprážanim som olej posypal štipkou strúhanky či je olej dosť horúci Samozrejme olej tam musí byť aspoň toľko aby boli tie syry dostatočne ponorené,ale zas aby neplávali v tom oleji keďže to robím na pavnici samozrejme u fritéz to je zas iná téma. OLEJ MUSÍ BYŤ HORÚCI KEĎ SA NÁM SYR ZAČÍNA NADÚVAŤ, ALEBO AK CHCETE OPUCHAŤ JE TO JASNÝ SIGNÁL NA TO ŽE TEN SYR MUSÍ ÍSŤ Z TOHO OLEJA VON !!
  4. Tak už vypražené syry.
  5. Teraz to narýchlo zhodnotím čo som zistil pri tom vysmážaní samozrejme už som mal info zdravím kimlo 1. kvalitný tvrdý syr ja som mal 45 percentný. 2. dať do mrazničky cca 30 min. 3. horúci olej 4. rýchlo vysmažiť keď sa začne akože nafukovať treba ho vybrať z oleja môj typ: syr ktorý som mal svetlý som ho nechal trochu ochladnúť a potom som ho šupol zase do vriaceho oleja PRAJEM DOBRÚ CHUŤ
  6. A teraz k tým falošným palacinkám : Tri vajcia boli veľa tak som zmiešal vajce z hladkou múkou pridal cukor a aj trošku vanilínového cukru mlieko a dohladka som to vymiešal na tekutú hmotu nesmie tam byť veľa múky Piekol som to bez oleja, ale na pomalom ohni. Je to hotové raz dva človek musí byť pri tom a sem tam pozrieť či to neprihára keďže je tam viac vajec ako múky upečie sa to rýchlejšie ako palacinka. Otočím a opečiem aj druhú stranu. Podáva sa aj na slano môj fotrík to robieval pravidelne keď vyprážal mäso. A tu pri syre nehrozí nič také že by nám do tej múky alebo vajca niečo iné natečie keďže syr nevypúšťa zo seba nič.
  7. A hotový produkt z pomocných surovín čo nám zostali, samozrejme keď robíme z bravčovým mäsom tak sa múka preoseje. PODÁVAME S DŽEMOM PRAJEM DOBRÚ CHUŤ :)
  8. SORRY ZA FOTO FOTIL SOM BEZ BLESKU PRI UMELOM SVETLE