Vyprážaný rezeň Klasika (fotorecept)

Vyprážaný rezeň Klasika (fotorecept)
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 8. marca 2011 19:52Ďalšie jeho recepty

Keďže varíme tento týždeň z bravčového, tak samozrejme nemože chýbať recept na klasické bravčové rezne. Priateľ ich dnes chcel jesť,a tak mi vzkrsol nápad, že ich tiež uverejním.

Suroviny

2-3
porcie
15
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravila som si suroviny.
Vyprážaný rezeň Klasika (fotorecept) - obrázok 1

2

Mäso som si umyla a nakrájala na plátky, naklepala, posolila. Potom so si pripravila suroviny na trojobal.
Vyprážaný rezeň Klasika (fotorecept) - obrázok 2

3

Potom so jednotlivé mäsá obaľovala.
Vyprážaný rezeň Klasika (fotorecept) - obrázok 3

4

Na rozpálenom oleji v panvici som mäsá vypražila.
Vyprážaný rezeň Klasika (fotorecept) - obrázok 4

5

Po vypražení som dala rezne do misy z janskeho skla, na dno som dala papierový obrusok, aby odsal tuk. K rezňom sme mali ryžu a kompót, jablkový a broskyňový(domáci).
Vyprážaný rezeň Klasika (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ancicka, 8. marca 2011 o 22:12
    Ešte som rezeň s ryžov nejedla.My jedávame rezne iba so zemiakmi a uhorkov. PS.Ked vypražam rezne,tak do masti zároveň s mäsom dávam nakrajaný na kolieska surový zemiak.Masť sa neprepáli a môžeš jú ešte použiť,napr.na nejaku záprašku.Masť je voňavá ,obsahuje chuť po rezni.


  • bejda7, 8. marca 2011 o 22:38
    Klasickým rezňom nikdy neodolám:))


  • dorisa, 8. marca 2011 o 22:40
    @ancicka , JA VELMI MÁLO DÁVAM K REZŇU ZEMIAKY, JA, AJ MOJA RODINA SME SI POSLEDNU DOBU ZVYKLI NA RYŽU, lEPŠIE VYNIKNE CHUŤ REZŇA. SKÚS. A K TOMU KOMPÓT AKÝKOLVEK,ALE NIE TAKÉ EXOTICKÉ, ALE NAŠE ZO ZÁAHRADY.


  • bejaja, 8. marca 2011 o 22:51
    mňam, určite by som neodriekla, klasika je klasika....:))


  • dajanca, 8. marca 2011 o 23:17
    tiež dávam prednosť tej ryži... rezne robievam z krkovičky, zdá sa mi šťavnatejšia.....


  • elisticka, 8. marca 2011 o 23:37
    aj u nas sa jedava rezen aj s ryzou aj so zemiakmi... no s tym zemiakom to skusim pri vyprazani.... no takto neskoro pozerat dobroty to je mucenie:-))


  • dada1010, 9. marca 2011 o 07:52
    my vyprážame rezne v kastróli plnom oleja, potom sú krásne nadýchané a nie sú také napité olejom ako keď sa vyprážajú v troche oleja na panvici


  • hviezdickaz, 9. marca 2011 o 07:53
    Rezne vzdy mozeme... Akurat ich jedavame najradsej zo zemiakovym salatom,alebo varenymi zemiakmi :-) ,v pondelok sme mali aj my taku mnamku ;-)


  • alzbetka2, 9. marca 2011 o 07:57
    Aj my tak isto, ako elisticka, ryža alebo zemiaky. Ja som zvykla dávať mäso pred vyprážaním na 1-2 hod. do slaného mlieka. Niekto dáva len ryby,ja aj bravčové,hlavne karé, príde mi šťavnatejšie...


  • ocek, 9. marca 2011 o 08:39
    my len so zemiakmi,z ryžou je to také suché,ale vec chute a zvyku.


  • marta23, 9. marca 2011 o 08:49
    Okraje mäsa sa zvyknú narezať, aby sa nevykrúcali. A do rozšľahaného vajíčka niekto dáva aj trochu MČK alebo vegety na vylepšenie chuti.


  • rolfynka, 9. marca 2011 o 08:50
    aj ja robievam ryzu je to vynikajuce a robievam aj dusenu cervenu kapustu a petrzlenove zemiaciky aj to ja mnamka


  • ejta, 9. marca 2011 o 08:53
    ja som prvýkrát videla jesť rezeň s ryžou v školskej jedálni a to som si vtedy myslela, že sa asi pomýlili :-) Pre mňa je to najsuchšie jedlo zo suchých.... Ale už sa ničomu nečudujem, lebo moja kolegyňka jedáva s ryžou aj rybie prsty


  • aja1616, 9. marca 2011 o 09:13
    Dnes by som sa nemala na takéto ani pozerať... chuťové bunky pracujú naplno... a koľko dobrých rád sa tu našlo, to je ono!!!


  • allstar, 9. marca 2011 o 09:29
    Poradím aj ja ... Ja ked vyprážam rezne, aby sa olej neprepálil dám do panvice dva - tri špáratká na zuby . Tak isto som tomu neveril ale pomáha to . Vyskúšajte ....


  • palokuchki, 9. marca 2011 o 09:29
    Ja tiez casto robim ryzu k reznom a s kompotom. Je to len naozaj o tom co komu chuti. @dorisa , tie tvoje tiez vyzeraju velmi chutne.


  • duschko, 9. marca 2011 o 09:30
    Rezne ci uz so zemiakmami, alebo ryzou to zalezi na chuti. Klasika je klasika. V kazdom pripade s tou ryzou vyskusam.


  • ailuj82, 9. marca 2011 o 09:51
    @dorisa - ďakujem :)


  • marienka44, 9. marca 2011 o 11:02
    @Ancicka ,ved Dorisa nevyprazala na masti, ale na oleji. Aj kusok surovej mrkvy je proti prepalovaniu oleja.


  • marienka44, 9. marca 2011 o 11:03
    @Dorisa ,okraje treba narezat pri klepani reznov, aby sa maso nekrutilo.


  • merihe, 9. marca 2011 o 14:57
    u nás tiež môžeme ryžu a kompotík.


  • evanaaa, 9. marca 2011 o 15:02
    Aj ja robím rezne na oleji, kým mama ich robievala len na bravčovej masti ( ale vtedy oleje ešte tak nebežali), podávam ich väčšinou s ryžou, ale nie je taká suchá, robím ju mäkšiu a ináč, ako väčšina z vás - nie je biela. Skúšala som do oleja aj mrkvu, aj zemiea, ale treba aj na to dávať pozor a vymieňať to, lebo sa tiež prepaľujú. Takže skúsim radšej tie špáratká.


  • darinocka, 9. marca 2011 o 15:20
    Špáratká tiež zhnednú,@evanaa ,je to fuk,čo vložíš do tuku.Ja obaľujem mäso/tiež najradšej krkovičku/ miesto múky v strúhanke.Obal je chrumkavejší,ušetrím jednu nádobu a občas si ešte raz zopakujem vajce a strúhanku.Takže strúhanka-vajce-strúhanka/vajce-strúhanka/.Ak máte radi vlnkovaté,hrubé rezne,vyskúšajte. ;)


  • gittka, 9. marca 2011 o 19:36
    rezen pri mne nema šancu prežit!!!


  • haston, 9. marca 2011 o 22:26
    vyprážaný rezeň s ryžou - to bol pre mňa trest, ale občas sme takúto kombináciu doma mali. ako chlapec som to musel zjesť. našťastie väčšinou sme ho mali so zemiakmi. ale proti gustu žiaden dišputát... takže v nedeľu si dám vyprážaný rezeň, inak by mi asi neprišiel na um.


  • dorisa, 9. marca 2011 o 22:56
    @haston , MY DOMA MÁME TAK RADI RYŽU, ŽE BY SME JU JEDLI KAŽDY DEŇ. NIEKTORÉ KOMBINÁCIE JEDÁL MNE TIEŽ NEŠLI DO HLAVY,ALE SOM SI ZVYLA A UŽ SA VOBEC NEČUDUJEM. ZEMIAKY SOM MALA VELMI RADA, ALE AKO ZAČALI BYT V OBCHODE PODPRIEMERNE, ZHNUSILI SA MI. TERAZ PEStUJEM NA ZAHRADKE SVOJE, SU VYBORNÉ,ALE URODA BOLA SLABA A KUPENSKÉ NECHCEM.


  • jarunka, 10. marca 2011 o 03:57
    Ja robievam tiez aj s ryzou, hlavne ked chcem ulahodit vnukovi. Ten zemiaky nemusi.


  • cica2, 10. marca 2011 o 09:10
    presne ako písala @bejda7 , klasickým rezňom ani ja neodolám, mňam:) Tiež niekedy robievam s ryžou a k tomu za misku zeleninového šalátu alebo kompót a ani ja, kraje nenarezávam, mne sa páčia také vykrútené ;)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist