Vyprážaný rezeň Klasika (fotorecept)

Vyprážaný rezeň Klasika (fotorecept)
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 8. marca 2011 19:52Ďalšie jeho recepty

Keďže varíme tento týždeň z bravčového, tak samozrejme nemože chýbať recept na klasické bravčové rezne. Priateľ ich dnes chcel jesť,a tak mi vzkrsol nápad, že ich tiež uverejním.

Suroviny

2-3
porcie
15
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Pripravila som si suroviny.
Vyprážaný rezeň Klasika (fotorecept) - obrázok 1

Mäso som si umyla a nakrájala na plátky, naklepala, posolila. Potom so si pripravila suroviny na trojobal.
Vyprážaný rezeň Klasika (fotorecept) - obrázok 2

Potom so jednotlivé mäsá obaľovala.
Vyprážaný rezeň Klasika (fotorecept) - obrázok 3

Na rozpálenom oleji v panvici som mäsá vypražila.
Vyprážaný rezeň Klasika (fotorecept) - obrázok 4

Po vypražení som dala rezne do misy z janskeho skla, na dno som dala papierový obrusok, aby odsal tuk. K rezňom sme mali ryžu a kompót, jablkový a broskyňový(domáci).
Vyprážaný rezeň Klasika (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

28 komentárov k receptu
  • ancicka, 8. marca 2011 o 22:12
    Ešte som rezeň s ryžov nejedla.My jedávame rezne iba so zemiakmi a uhorkov. PS.Ked vypražam rezne,tak do masti zároveň s mäsom dávam nakrajaný na kolieska surový zemiak.Masť sa neprepáli a môžeš jú ešte použiť,napr.na nejaku záprašku.Masť je voňavá ,obsahuje chuť po rezni.


  • bejda7, 8. marca 2011 o 22:38
    Klasickým rezňom nikdy neodolám:))


  • dorisa, 8. marca 2011 o 22:40
    @ancicka , JA VELMI MÁLO DÁVAM K REZŇU ZEMIAKY, JA, AJ MOJA RODINA SME SI POSLEDNU DOBU ZVYKLI NA RYŽU, lEPŠIE VYNIKNE CHUŤ REZŇA. SKÚS. A K TOMU KOMPÓT AKÝKOLVEK,ALE NIE TAKÉ EXOTICKÉ, ALE NAŠE ZO ZÁAHRADY.


  • bejaja, 8. marca 2011 o 22:51
    mňam, určite by som neodriekla, klasika je klasika....:))


  • dajanca, 8. marca 2011 o 23:17
    tiež dávam prednosť tej ryži... rezne robievam z krkovičky, zdá sa mi šťavnatejšia.....


  • elisticka, 8. marca 2011 o 23:37
    aj u nas sa jedava rezen aj s ryzou aj so zemiakmi... no s tym zemiakom to skusim pri vyprazani.... no takto neskoro pozerat dobroty to je mucenie:-))


  • dada1010, 9. marca 2011 o 07:52
    my vyprážame rezne v kastróli plnom oleja, potom sú krásne nadýchané a nie sú také napité olejom ako keď sa vyprážajú v troche oleja na panvici


  • hviezdickaz, 9. marca 2011 o 07:53
    Rezne vzdy mozeme... Akurat ich jedavame najradsej zo zemiakovym salatom,alebo varenymi zemiakmi :-) ,v pondelok sme mali aj my taku mnamku ;-)


  • alzbetka2, 9. marca 2011 o 07:57
    Aj my tak isto, ako elisticka, ryža alebo zemiaky. Ja som zvykla dávať mäso pred vyprážaním na 1-2 hod. do slaného mlieka. Niekto dáva len ryby,ja aj bravčové,hlavne karé, príde mi šťavnatejšie...


  • ocek, 9. marca 2011 o 08:39
    my len so zemiakmi,z ryžou je to také suché,ale vec chute a zvyku.


  • marta23, 9. marca 2011 o 08:49
    Okraje mäsa sa zvyknú narezať, aby sa nevykrúcali. A do rozšľahaného vajíčka niekto dáva aj trochu MČK alebo vegety na vylepšenie chuti.


  • rolfynka, 9. marca 2011 o 08:50
    aj ja robievam ryzu je to vynikajuce a robievam aj dusenu cervenu kapustu a petrzlenove zemiaciky aj to ja mnamka


  • ejta, 9. marca 2011 o 08:53
    ja som prvýkrát videla jesť rezeň s ryžou v školskej jedálni a to som si vtedy myslela, že sa asi pomýlili :-) Pre mňa je to najsuchšie jedlo zo suchých.... Ale už sa ničomu nečudujem, lebo moja kolegyňka jedáva s ryžou aj rybie prsty


  • aja1616, 9. marca 2011 o 09:13
    Dnes by som sa nemala na takéto ani pozerať... chuťové bunky pracujú naplno... a koľko dobrých rád sa tu našlo, to je ono!!!


  • allstar, 9. marca 2011 o 09:29
    Poradím aj ja ... Ja ked vyprážam rezne, aby sa olej neprepálil dám do panvice dva - tri špáratká na zuby . Tak isto som tomu neveril ale pomáha to . Vyskúšajte ....


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 13 komentárov)
  • palokuchki, 9. marca 2011 o 09:29
    Ja tiez casto robim ryzu k reznom a s kompotom. Je to len naozaj o tom co komu chuti. @dorisa , tie tvoje tiez vyzeraju velmi chutne.


  • duschko, 9. marca 2011 o 09:30
    Rezne ci uz so zemiakmami, alebo ryzou to zalezi na chuti. Klasika je klasika. V kazdom pripade s tou ryzou vyskusam.


  • ailuj82, 9. marca 2011 o 09:51
    @dorisa - ďakujem :)


  • marienka44, 9. marca 2011 o 11:02
    @Ancicka ,ved Dorisa nevyprazala na masti, ale na oleji. Aj kusok surovej mrkvy je proti prepalovaniu oleja.


  • marienka44, 9. marca 2011 o 11:03
    @Dorisa ,okraje treba narezat pri klepani reznov, aby sa maso nekrutilo.


  • merihe, 9. marca 2011 o 14:57
    u nás tiež môžeme ryžu a kompotík.


  • evanaaa, 9. marca 2011 o 15:02
    Aj ja robím rezne na oleji, kým mama ich robievala len na bravčovej masti ( ale vtedy oleje ešte tak nebežali), podávam ich väčšinou s ryžou, ale nie je taká suchá, robím ju mäkšiu a ináč, ako väčšina z vás - nie je biela. Skúšala som do oleja aj mrkvu, aj zemiea, ale treba aj na to dávať pozor a vymieňať to, lebo sa tiež prepaľujú. Takže skúsim radšej tie špáratká.


  • darinocka, 9. marca 2011 o 15:20
    Špáratká tiež zhnednú,@evanaa ,je to fuk,čo vložíš do tuku.Ja obaľujem mäso/tiež najradšej krkovičku/ miesto múky v strúhanke.Obal je chrumkavejší,ušetrím jednu nádobu a občas si ešte raz zopakujem vajce a strúhanku.Takže strúhanka-vajce-strúhanka/vajce-strúhanka/.Ak máte radi vlnkovaté,hrubé rezne,vyskúšajte. ;)


  • gittka, 9. marca 2011 o 19:36
    rezen pri mne nema šancu prežit!!!


  • haston, 9. marca 2011 o 22:26
    vyprážaný rezeň s ryžou - to bol pre mňa trest, ale občas sme takúto kombináciu doma mali. ako chlapec som to musel zjesť. našťastie väčšinou sme ho mali so zemiakmi. ale proti gustu žiaden dišputát... takže v nedeľu si dám vyprážaný rezeň, inak by mi asi neprišiel na um.


  • dorisa, 9. marca 2011 o 22:56
    @haston , MY DOMA MÁME TAK RADI RYŽU, ŽE BY SME JU JEDLI KAŽDY DEŇ. NIEKTORÉ KOMBINÁCIE JEDÁL MNE TIEŽ NEŠLI DO HLAVY,ALE SOM SI ZVYLA A UŽ SA VOBEC NEČUDUJEM. ZEMIAKY SOM MALA VELMI RADA, ALE AKO ZAČALI BYT V OBCHODE PODPRIEMERNE, ZHNUSILI SA MI. TERAZ PEStUJEM NA ZAHRADKE SVOJE, SU VYBORNÉ,ALE URODA BOLA SLABA A KUPENSKÉ NECHCEM.


  • jarunka, 10. marca 2011 o 03:57
    Ja robievam tiez aj s ryzou, hlavne ked chcem ulahodit vnukovi. Ten zemiaky nemusi.


  • cica2, 10. marca 2011 o 09:10
    presne ako písala @bejda7 , klasickým rezňom ani ja neodolám, mňam:) Tiež niekedy robievam s ryžou a k tomu za misku zeleninového šalátu alebo kompót a ani ja, kraje nenarezávam, mne sa páčia také vykrútené ;)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist