Vyprážaný mletý rezeň so syrom, mrkvou a smotanou (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Viem, že receptov na mletý rezeň je veľa. Nám táto kombinácia mäsa, syra, smotany, strúhanej mrkvy s bylinkami chutila. Manžel ma hneď, keď videl, že bude mäso na obed upozornil, že si dá radšej ryžu, ako zemiaky.

Postup

  1. Večer som si pomlela bravčové pliecko. Nastrúhala som k nemu 250 g eidamu na hrubo, 2 stredné mrkvy na jemno, pridala som 1 čl soli, mleté čierne korenie a jednu kyslú smotanu. Masu som premiešala, misku som zakryla potravinárskou fóliou a vložila som ju do chladničky.
  2. Na druhý deň som mäso z chladničky vybrala asi hodinu predtým, ako som išla pripravovať obed. Zo záhrady som si priniesla čerstvú petržlenovú vňať a ligurček.
  3. Tu je môj ligurček na fotke v pravo. Skoro na jar som ho presadila na iné miesto. Mala som ho zasadený pri plote. Myslela som si, že sa neujme. No na novom mieste pri chodníku sa mu darí, čo ma veľmi teší. Vedľa neho mám zasadenú cesnakovú trávu a pažítku.
  4. Na manželove prianie som spravila ryžu. Tú má radšej ako zemiaky. Deň predtým som robila pstruha s opečenými zemiakmi.
  5. Z mäsa som sformovala guľky, tie som obalila v strúhanke - nerobila som klasický trojobal. Potom som ich sploštila.
  6. Mäso som piekla na oleji s masťou. Spravila som si zálievku k hlávkovému šalátu. Mäso bolo šťavnaté, všetkým chutilo.
  7. Na dvore mi rozvoniava vistéria a orgován.