Vyprážany halloumi v pivovom cestíčku fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 4. apríla 2012

Asi pred tyzdnom som pridala recept na vyrobu tohto syra. Dnes pridavam este jeden recept, teraz je to uz upraveny vyprazeny halloumi.

4
porcie
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
 na vyprážanie
  na obalenie
cesticko:
120 g
160 ml




Postup

  1. 1

    Den predtym ako som isla halloumi vyprazat vybrala som ho zo slaneho nalevu a dala som ho do studenej prevarenej vody. Na druhy den som syr vysusila a nakrajala na platky hrube asi 1cm.

    Vyprážany halloumi v pivovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesticko som urobila rozmiesanim muky so zltkom, solou , korenim a pivom. Na koniec som do cesticka pomaly primiesala sneh z bielka. Kto nema rad pivo v cesticku moze ho nahradit vodou.

    Vyprážany halloumi v pivovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Syr som najprv obalila v hladkej muke

    Vyprážany halloumi v pivovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a potom v cesticku.

    Vyprážany halloumi v pivovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Syr som vyprazala v rozohriatom oleji .

    Vyprážany halloumi v pivovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako prilohu som pripravila zemiakove fasirky. Neviem ako to spravnejsie pomenovat. Zemiaky som uvarila v supke v slanej vode do polomakka. Studene zemiaky som ocistila, postruhala, osolila a okorenila.

    Vyprážany halloumi v pivovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zo zemiakov som sformovala fasirky,

    Vyprážany halloumi v pivovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ktore som potom oprazila na panvici. Na panvicu som dala asi dve polievkove lyzice oleja.

    Vyprážany halloumi v pivovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vyprazeny syr som podavala s tatarskou omackou a s kecupom.

    Vyprážany halloumi v pivovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

matata1
Ešte je len ráno, a ja tu slintám ako bernardín. Náááááádhera.
matata1
He, he, he teraz mi trklo, že som na nohách od 5.15 hod, a 9.15 považujem za ráno...
rea1
halloumi mam v chladnicke. tak ho vysmazim podla tvojho receptu. :-)len miesto zemiakov a tatarky dam zeleninu.
izabella929
krásny bielučký syr a nepochybne aj vynikajúci.-))) šikulka do slova a do písmena.-)Prajem Tebe aj Tvojej rodinke požehnané Veľkonočné sviatky.-)))
babav
Veru sikulka , ked si este aj syr vyrobis doma.Pivove cesticko poznam ,
je velmi vhodne a chutne aj na obalovanie rybaciny ;-)
cica2
ty mi robíš chúťky :-)....krásny recept aj fotky!
adkas
Zaujali ma aj tie placocky, ci fasirky. Skusim vyprazit syr, zatial som robila iba grilovany.
janger
Danka, to aj halloumi vies vyrobit? No toto...Je aj nieco, co nevies spravit? Asi nie. Len tak mimochodom, pozeravam teraz v TV Master Chef Australia, tak si casto na tebe spomeniem :-).
sneica
takyto syr by som uvitala... a tie zemiakove fasirky som okukala a urcite ochutname u nas doma...:)
2010
Dnes sa udilo a dostal sa mi do ruky pravy Halloumi z Cypru kozlaco, ovci tak isla jedna kilova tehla na skusku do udiarne, vysledok super :-)


palokuchki
No ten syr vyzera naozaj vyborne. Narobil si mi chute. Ako si ho udil? Myslim ako dlho a na akej teplote Pred par tyzdnami som udila slaninu aj klobasky. U nas je este stale dost chladno. Skusila by som to aj s tymto syrom. Ked robim syr halloumi, pridavam do kravskeho mlieka lipase, potom ma chut ako keby bol robeny z ovcieho mlieka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia