Vyprážanie bez použitia vajec fotorecept

elixir - fotkaelixir, 20. októbra 2013
Vyprážanie bez použitia vajec (fotorecept)
Foto: elixir

Tento recept je určený predovšetkým pre tých, ktorí ako aj ja hľadajú spôsob, ako vypražiť potraviny bez použitia vajíčka, alebo aj pre tých, ktorí Zobraziť celý popisTento recept je určený predovšetkým pre tých, ktorí ako aj ja hľadajú spôsob, ako vypražiť potraviny bez použitia vajíčka, alebo aj pre tých, ktorí by radi skúsili pripraviť vyprážané jedlo inak než je všeobecne zvykom. Popisujem to vcelku podrobne hlavne preto, aby bolo vidno, že takéto vyprážanie sa v jednotlivých štádiách konzistenciou surovín veľmi nelíši od klasickej prípravy v trojobale. Návod som našla v komentári užívateľa na vegánskom fóre.

Suroviny

 (alebo iná, príp. voda)




Postup

  1. 1

    Do misiek prichystáme vodu a múku...

    Vyprážanie bez použitia vajec (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Surovinu určenú na vyprážanie najskôr namáčame (alebo potrieme namočeným štetcom), necháme okvapkať a následne obalíme v múke. Necháme pár minút postáť, nech sa múka dobre prilepí.

    Vyprážanie bez použitia vajec (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým prichystáme smotanu a zmes strúhanky, soli a korenia.

    Vyprážanie bez použitia vajec (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Surovinu obalenú v múke zrýchla namočíme z oboch strán v smotane a obalíme v strúhanke.

    Vyprážanie bez použitia vajec (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvici rozhorúčime olej a vypražíme.

    Vyprážanie bez použitia vajec (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

joel
určite vyskúšam nakoľko vajička su pre mňa zabijak
vegetariankapp
Ja ked vyprážam zeleninku tak ju obalujem v hráške. Je to taká zmes obilovin a hrachu a dostať ju v zdravej výžive. Vrele odporúčam je vynikajúca a sú aj vanilková hráška aj pikantná a obyčajná.Ale aj tá Tvoja verzia môže byť vcelku fajn.
elixir
@joel budem rada, ak Ti recept padne na úžitok :)
@vegetariankapp ja som vo vegánskej strave len nováčik... hrašku zatiaľ nemám... v tomto období špekulujem, či vajíčka je vôbec pri príprave mnohých jedál naozaj treba, alebo je to proste len zvyk. Tu u nás bola ich spotreba pomerne veľká... Prichádzam však na to, že je to ozaj často len o zvyku. Myslela som si, že vajíčko je "lepidlo" a že sa bez neho ťažko zaobídem, spoznala som však, že tým lepidlom sú obiloviny, skombinované s vodou a pod. Pre mňa veľký objav v kuchyni :)
cathyc
Ja som vegánka tretí rok a za ten čas som zistila, že vajíčka sú často veľmi preceňované. Ja robím troj obal tak, že vajíčka nahradím zmesou múka, soľ, kurkuma a voda. Potrebná je taká hustota ako keď sa rozšprúdľuje vajíčko. Konzistencia ako palicinkové cesto je príliš hustá. Takýto troj obal je na nerozoznanie od klasického. Takže múka, horeuvedená zmes a strúhanka.
peta5
same paradne napady, dievcence dakujem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia