Vypražané tortilly plnené Lučinou a jablkami (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Neviem či recept, alebo len taká nedeľná inšpirácia, každopádne nám chutilo. Ak sa rozhodnete tortilly kúpiť a nerobiť doma, tak máte tento dezert hotový skutočne za chvíľu. No posúďte sami...inšpirácia: bsugarmama.com

8ks
porcií
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z múky, masla, soli, PDP a horúcej vody si zamiesime vláčne cesto na tortilly.
  2. Cesto rozdelíme na 8 častí, spravíme z neho guličky, ktoré roztlačíme na tenkú placku s priemerom asi 20 cm.
  3. Pokiaľ pracujeme s cestom necháme si rozpáliť panvicu. Je dobre nechať ju riadne rozohriať, tortilly sa pečú krátko a na suchej panvici. Bude im postačovať niečo okolo minúty, keď je správna teplota, tak sa pekne nadujú. Po upečení ich odkladáme do hrnca a zakryjeme pokrievkou, aby nevyschli.
  4. Príprava plniek si nevyžaduje skoro žiaden komentár. Zmiešame Lučinu, jogurt, cukor a kôru z citrónu. Tak tiež si ošúpeme jablká, nakrájame ich na menšie kúsky posypeme škoricovým cukrom a pokvapkáme citrónovou šťavou, dáme na menšie panvicu a krátko podusíme, aby sa odparila voda.
  5. Totrilly naplníme, štyri Lučinou a štyri jablkami. Poskladáme ako obálku a prepichneme špáradlom, aby sa pri vyprážaní neotvárali...
  6. Na menšej panvici si zohrejeme prepustené maslo, alebo olej, podľa toho na čo ste zvyknutý a vyprážame tortilly do zlatista. Vyberieme ich na papierovú utierku, trochu osušíme a obalíme v škoricovom cukre.
  7. Mrazené ovocie zohrejeme na panvici, necháme odpariť prebytočnú vodu a prisladíme medom. Na tanieri prelejeme tortilly karamelovou polevou, pridáme horúce ovocie a pochutnáme si...