Vyprážaný kel

Vyprážané „ružičky“ s cesnakovým tvarohom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Neolúpané strúčiky cesnaku dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme asi 15 minút v rúre vyhriatej na 150 °C. Upečený cesnak vytlačíme do tvarohu, pridáme štipku soli a rozmixujeme.
  2. Očistený ružičkový kel povaríme 10 minút v osolenej vode. Po vychladnutí a osušení ho postupne obalíme v hladkej múke, v rozšľahanom vajci a nakoniec v panko strúhanke. Obalený kel vypražíme v oleji.
  3. Nasekaný kôpor a pažítku dáme do olivového oleja a rozmixujeme. Vypražené ružičky podávame s cesnakovým tvarohom a pokvapkáme bylinkami ochuteným olejom.