Vyprážané ružičky (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Túto maškrtku zaraďujem medzi lahké a chutné dezertíky..

80 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín som zmiesila cesto, vyvaľkala tak , ako na spracovanie lístkového cesta...nechala stáť 20 min..potom ešte 2X preložila a prevaľkala..cesto som rozvaľkala na tenko, ako na rezance..z formičiek na pirohy, opačnou stranou som vykrojila 3 veľkosti koliesok...kolieska som z vonkajšej strany dokola nakrojila/hustota zakrojení záleží od toho, aké riasené chcete mať ružičky/ asi 2 cm zárezy som urobila z vobkajšej strany smerom do vnútra kolieska..v strede kolieska som urobila rozšlahaným bielkom bodku a prilepila som prvé koliesko a pritlačila prstom a potom som aj najmenšie koliesko prilepila.
  2. V prostriedku som všetky 3 kolieska pritlačila opakom varechy, aby ružičky spolu držali. Zohriala som do malej rajničky olej zmiešaný s bravčovou masťou a po jednom som ich vyprážala z obidvoch strán..potom som ich posypala vanilkovým cukrom..stred ružičky som ozdobila zaváranou višňou.Môže sa podávať aj džemom, alebo šlahačkou...dobrú chuť..