Vyprážané plnené rebierko fotorecept

jendousek - fotkajendousek, 19. septembra 2012
Vyprážané plnené rebierko (fotorecept)
Foto: jendousek

Tento recept vznikl zcela spontánně. Při pohledu na krásně naporcovaný kotlet s kostí jsem popustil uzdu fantazie a předkládám vzniklý výtvor. :-)

1
porcia

Suroviny

200 g
1 lžíce
1 ks
1 ks (syreček)
1 lžička nasekaná hladkolistá
1 lžička nasekaný
1/4 lžičky
1/4 lžičky
podle potřeby
podle potřeby
1 ks
podle potřeby




Postup

  1. 1

    Vepřové žebírko potřeme olejem a necháme 24 hodin v chladničce odležet . 4 hodiny před tepelnou úpravou žebírko vyjmeme z chladničky, aby mělo pokojovou teplotu. Ostrým nožíkem vytvoříme kapsu se vstupním otvorem cca 5cm. Nasekáme si "zelené"(petrželku s libečkem), vajíčko rozklepneme do malého hrníčku a tvarůžek z jedné strany opepříme, z druhé posypeme paprikou. Kapsu vysteleme "zeleným", žebírko postavíme na kant(kost), viz foto, vlijeme vajíčko a zasuneme tvarůžek.

    Vyprážané plnené rebierko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Otvor sepneme párátkem a z poloviny máme vyhráno:-).

    Vyprážané plnené rebierko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Detail

    Vyprážané plnené rebierko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nyní obalíme v trojobalu a zprudka osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova...

    Vyprážané plnené rebierko (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...z obou stran.

    Vyprážané plnené rebierko (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyjmeme, dáme do trouby na 20 minut dopéct při 120 stupních, viz link: http://www.toprecepty.cz/recept/12935-smazeni-a-dopekani-v-troube/. Podáváme s bramborovou kaší. Místo tvarůžku můžeme použít uzenou cihlu, Nivu a pod.

  7. 7

    Dobrou chuť :-)

    Vyprážané plnené rebierko (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

rea1
vyzerá to báječne a mimoriadne chutne. ja to síce jesť nebudem ale určite to spravím, tak sa chcem opýtať:
1. to vajíčko nevytečie? veď zašparátkovať kotletu nepredyšne sa určite nedá, medzera se vloudí.
2. keď tam dáš syreček, nesmrdí to potom? nechcela by som ho nahrádzať iným syrom ale mám trochu obavy. raz som totižto vysmážala syrečky s uherákom a hoci sme to robili na terase ... aj lístie na okolitých stromoch žltlo, taký to bol smrad. tak nech nedeložujem susedov. :-))) Ďakujem za info.
jendousek
@rea1 : píšu o tom v postupu, vnější otvor maximálně 5cm, nikde jinde kotletu neproříznout a na uzavření skutečně stačí párátko.
V bodu 6 postupu píšu, že můžeme použít uzenou cihlu, Nivu, Hermelín, Camembert... fantazii se meze nekladou. Recept je postaven na krásné mozaice vajíčka po rozříznutí. :-)
lusinkab
no tak pred tymto receptom klobuk dolu,mam rada taketo zaujimave a plnene maska takze uz ho mam pekne ulozeny v KK,ty si jeden sikovny muz v kuchyni :-)
evusik
nikdy by ma nenapadlo dávať surové vajíčko, vždy len uvarené, ale práve preto sa mi tvoj recept veľmi páči... to vajíčko je tam krásne, no a syrečky ak kúpim, upečiem.... foto na zožranie :-)
tilau
ešte šťastie že som už obedovala lebo by som sa zahryzla do tej fotky :D . báječný recept a to foto...
rea1
@jendousek , ja som si prečítala, že tam môžem dať aj iný syr, na to by som, koniec koncov, svojou mimoriadnou vrodenou inteligenciou hádam prišla aj keby to tam napísané nebolo, ja som sa pýtala, či to nesmrdí, keď sa tam dá syreček.
radulienka
Mne je to jedno, aj keby smrdelo, zdá sa to byť veľmi chutné, ale tá porcia, to je pre chlapov, nuž ja to môžem aj na dva krát, určite vyskúšam, díky za recept...
violetacamorova
Pridal si pekný a chutný recept, už len vyskúšať! Keď niekedy začne chlap kuchtiť tak to naozaj dopadne moc dobre. :):):)
petra5
No klobúk dole! vy ste iný kuchár! Ukladám a skúšam v nedelu :)
jokin
Krásne určite vyskúšam vďaka za recept.
evicka63
@rea1 - mam recept na "nátierku" so syrečkami (tvarôžkami) ktorá sa dáva na bagetu a potom sa zapeká a nesmrdí - jedla ju známa ktorá nemá rada olomocké tvarôžky a ani to nezbadala
remcula
No Jendo nekecej!!!:-)) Kde já tě ještě nenajdu? Jako obvykle, super recept!!:-))
jendousek
@remcula : Jani, chci předat své recepty širšímu spektru fandů vaření a domnívám se, že Varecha.sk je to "pravé ořechové". Právě chystám jeden regionální recept, který jsem již zveřejnil, ale chci ho nově nafotit.
remcula
Jeníku, jak vidíš, taky jsem zde! Varecha je super!! Tak jen do toho!!! Vařecháři brzy zjistí, co získali za kuchaříka!!! Já už to vím!!:-))
helca103
ešte som surové vajce do rezňa nedávala - veľmi zaujímavé aj v reze ... musím vyskúšať
jokin
Už som vyskúšal iba miesto syrečkov som použil syr . Bolo to super.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia