Vyprážané palacinky plnené brokolicou a syrom

alena45 - fotkaalena45, 22. februára 2015
Vyprážané palacinky plnené brokolicou a syrom
Foto: alena45

podobné recepty som tu už videla, ale tento nie. Aj keď toto jedlo nepatrí k tým zdravším, aspoň raz do roka si ho urobím.

3
porcie
1 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na palacinky:
400 ml
2 ks
6 PL
1 ČL
1 ks
100 g
Na obaľovanie:
3 ks




Postup

  1. 1

    Brokolicu rozoberieme na ružičky a dáme variť do vriacej vody na asi 7 minút. Niekto si brokolicu radšej sparí. Vodu nesolíme, Niva brokolicu ochutí. Medzitým si pripravíme cesto na palacinky dôkladným vymiešaním uvedených surovín. Cesto by malo byť redšie, aby palacinky boli čo najtenšie. Palacinky vypražíme na kvapke oleja. Brokolicu scedíme a necháme ochladiť.

  2. 2

    Na palacinky kladieme menšie kúsky brokolice a syra Niva.

    Vyprážané palacinky plnené brokolicou a syrom - obrázok 2
  3. 3

    Palacinky prehneme zboku aj zhora a vytvoríme akoby obálky.

    Vyprážané palacinky plnené brokolicou a syrom - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme zmes na obalovanie, kto chce, môže použiť aj hladkú múku, namočíme do rozmiešaných vajec so soľou a do strúhanky. Postupne vyprážame do zlatista. Podávať môžeme so šalátom, ale aj so zemiakovou kašou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

ampara
Tak toto je môj obľúbený recept,mám ho v starom zošite spred 25 rokov ,bol v nejakej televíznej relácii,iba namiesto brokolice bol špenát. Je to trochu prplačka,ale výsledok stojí za to.Vďaka za pripomenutie,krásne foto,5*!
katka78
Veru Alenka, toto jedlo mám aj ja rada, hoci som ho sto rokov nejedla. Voľakedy dávno som ho ale jedávala často, zvykla som pridať aj šunku a keď sa mi nechcelo robiť palacinky, kúpila som hotové tortily a balila do nich. Tie časy sú už preč, ale trochu zaspomínania s tvojim receptom nie je na škodu. Keď sa nakopnem, možno aj zo dve-tri spravím. Na staré časy.
zuzkacho
Ach, krásne to vyzerá....takto na ráno také chute, musím vyskúšať
elixir
Vyzerajú skvele :) Ja som ešte takto palacinky nepripravovala...
kukulienka71
Nádherná fotka! Vyprážané palacinky som robila už veľmi-veľmi dávno pre nejakú návštevu, ktorá z nich bola nadšená. Plnila som vtedy kuracou pečeňou na cibuľke. Tvoje sa mi veľmi páčia, brokolicu milujem, niva je super voľba k tomu. Ukladám, 5*, vďaka
motyka
Všetko mám v chladničke. Zajtra budú na obed.
hubata
Dokážem si k tomu predstaviť pyré a nejaký šalátik a slinky sa zbiehajú. Dostaneš päť hviezdičiek a ja ukladám do KK. Vďaka za receptík.
alena45
@hubata , kedysi som robila aj pyré, teraz už len tak. Dobré sú aj studené s čajom. Ale "receptík" ? Ďakujem Vám všetkým za milé komentáre a dúfam, že tým, čo vyskúšajú, aj budú chutiť.
alena45
@katka78 , keď ja poviem voľakedy dávno, tak to je už dosť, ale Ty, taká žaba ? Urob viac, čo budeš trocháriť a kvôli pár kusom riady špiniť ?
kecemis
To musi byt vyborne. A zmena je zivot, tak preco to nevyskusat. Dakujem.
mijaita
Líbilo by se mi, kdyby mi to Alenka naservírovala :-) Ale az budu NEKDY smažit řízky, usmažím i palačinku. A fotku máš @alenka45 krásnou, čím dál hezčí!
oravka
výbornou plnkou je aj hubová praženica
alena45
@oravka , nejaké také tu možno aj sú, ale presne tieto nie. Určite sú dobré s hocijakou plnkou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia