Vyprážané olomoucke syrečky

ciernalabut - fotkaciernalabut, 31. mája 2013

V čechách kedysi veľmi populárne jedlo k pivku, my s priatelom to lubime aj ako hlavné jedlo s varenými zemiakmi. Je to jediné vyprážané Zobraziť celý popisV čechách kedysi veľmi populárne jedlo k pivku, my s priatelom to lubime aj ako hlavné jedlo s varenými zemiakmi. Je to jediné vyprážané jedlo ktoré doma jeme ... Komu nevadí špecifická aróma olomouckych syrečkov, odporúčam aby vyskúšal :-) Syrečky sú zdravá pochúťka, kedže majú obsah tuku cca 1%, radia sa medzi najdietejšie syry predávané u nás. Zdraviu prospešné sú ušľachtilé mliečne kultúry a sú bohatým zdrojom vápniku a bielkovín.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 bal.




Postup

  1. 1

    Olomoucke syrečky nakrájame na koliečka, kupujem balenie kde už zárezy na syre sú. Obalíme v múke, vajíčku a strúhanke a vložíme minimálne na hodinku do mrazničky (syrečky sa tak lepšie vyprážajú a vraj nemajú pri vyprážaní takú silnú arómu - toto mi poradila jedna česká kuchárka :-) ) Preto vačšinou syrčeky obalujem deň alebo aj dva vopred ako viem ze ich budem robit na obed ....

  2. 2

    uvaríme si zemiaky, ktoré po uvarení posypeme pažitkou a polejeme roztopeným máslom, vypražíme syrečky a podávame :-)

  3. 3

    Táto dobrota je, ako som už spomínala na začiatku, dobrá aj ako pochutina k pivku, takže ak máte napríklad grilovačku na záhradke, alebo si váš drahý rád otvorí večer pivko pri telke skúste ho potešiť takouto dobrotou, určite sa poteší :-)

Diskusia k receptu

irenaw
milujem ich jesť, ale neznášam ich inhalovať pri vyprážaní, skúsim ich teda zamraziť podľa teba. ktovie, či by nepomohlo zamraziť aj nos ;-)
mrnousik
pridavam do KK, super inspiracia, chlap si rad to pivko otvori a pri tychto syreckoch bude v siedmom nebi :)
besna
Aj my milujeme toto jedlo, ale ZÁSADNE si ho doprajeme VÝLUČNE v neďalekej hospode, kde ho podávajú so smotanovo-cesnakovým dresingom (MŇAM).
Raz sme sa pokúsili, očarení chuťovým zážitkom z už spomenutej hospody, urobiť si tento gastronomický skvost doma. Syrečky zamorili našu domácnosť puchom podobným skunkovi za výraznej podpory puchu starých ponožiek, avšak po hodinách intenzívneho odsávania, vetrania, likvidácií a dezinfekcií všetkého, čo prišlo so syrečkami do styku, predávkovaní osvežovačmi sme dospeli k výraznému pokroku tj: skunk+ponožky v citrónovom hájiku :)) Dohodli sme sa, že tento skvelý recept a nemenej výrazný odér využijeme, len v prípade najvyššej núdze na vyštvanie nepríjemne zdĺhavej návštevy.
slavka11
neviem komu teda smrdia olomoucke syrceky ale nam teda nie. Ved su syry ovela pachovo vyraznejsie. Jedine co mi na olomouckych syrcekoch vadi je ze su sialene slane. Po ich konzumacii mam pocit ze vypijem cely Dunaj
evanaaa
Ja mám práveže rada všetky tie " voňavé" syry, ani by mi nevadil ten odor pri ich vyprážaní.....sú aj horšie ( smrady).
irenaw
veď ani mne normálne nevadia, ale pri vyprážaní sa to nejak rozvinie ;-)
ivan14
Já vždycky smařím syrečky v těstíčku, ale často vytečou. Zkusím trik s mraznicí. Při smažení je ten odér boží :-), ale na talíři to už cítit není.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia