Vyprážané marinované rezne s obyčajným šalátom

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 7. septembra 2014

Zase jeden z mojich obedov tak obyčajne no chutilo a to je dôležité :)

Suroviny

 (stehno)
 (vegeta)
Marináda:
100 ml
1 ks
1
1
1/4 čl (soľ)
 (nemusí byť)
1 strúčik malý (kto má rád, ja som nedala)
Zemiakový šalát:




Postup

  1. 1

    Deň vopred si z mäsa narežeme rezne osolíme si ich a naklepeme. Urobíme si marinádu: do misky si dáme tatársku omáčku,rozšľahané vajíčko,vegetu,soľ,ml.č.korenie,horčicu a worčestrovú omáčku a všetko spolu zamiešame. Naklepané mäso si z oboch strán namočíme jemne v marináde a ukladáme na seba do misky zakryjeme a uložíme do chladničky. Ja som na každú vrstvu mäsa dala kúsok čerstvej maggi no nemusíte to dávať lebo nie každý má rád maggi. A ak máte radi tak si pridajte aj cesnak ja som nedala. Suroviny na marinádu čo som uviedla mi vystačilo na niečo troška cez kilo mäsa ak máte viac mäsa treba dať viac surovín.

    Vyprážané marinované rezne s obyčajným šalátom - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň si mäso obalíme v strúhanke a to prvo v strúhanke potom v múke vo vajíčku s mliekom soľou a vegetou a nakoniec znova v strúhanke. Dáme si zohriať olej a pomaličky si rezne vypražíme ja pražím len toľko kolko zjeme lebo rezne sú najlepšie keď sú čerstvo vypražené :) List maggi som odstránila.

    Vyprážané marinované rezne s obyčajným šalátom - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si šalát: dáme si uvariť zemiaky v šupke ja som dala do vody soľ a troška ml.rasce. Zemiaky si priebežne popri varení sledujeme aby sa nám nerozvarili. Keď ich máme uvarené zlejeme ich z vody a necháme ich vychladnúť potom ich očistíme a nakrájame na kocky. Pripravíme si hrach ja som mala troška mrazeného tak som si ho dala troška povariť vo vode so soľou a cukrom, šalátovú uhorku narezanú na pásiky,čerstvú pažítku nasekanú na drobno,uvaríme si vajíčko ktoré si pretlačíme ako do klasického šalátu cez pretláčadlo na zemiaky. Nálev: z trocha vody,octu,cukru a ml.č.korenia si uvaríme nálev do šalátu ktorý má byť viac kyslo-sladký ktorý si necháme vychladnúť. Nepíšem kolko čoho množstvo lebo ja som si robila tento šalát len sama pre seba lebo ho mám rada len ja tak toho bolo všetkého v malom množstve no základom u tohto šalátu sú zemiaky a nálev a všetko ostatné je na dochutenie.

    Vyprážané marinované rezne s obyčajným šalátom - obrázok 3
  4. 4

    Všetky suroviny si dáme do jednej misky a zamiešame si to. Na záver si to ešte osolíme ak treba okoreníme a necháme postáť aby sa nám prepojili všetky chute.

    Vyprážané marinované rezne s obyčajným šalátom - obrázok 4
  5. 5

    A máme tu ďalší z mojich obyčajných obedíkov no teší ma že mal úspech :) Prajem Vám dobrú chuť :)

    Vyprážané marinované rezne s obyčajným šalátom - obrázok 5

Diskusia k receptu

jozka2
Urcite ste si na papanicku pochutnali,vyzera dobre,mas nadherny hackovany obrus na stole.
sovka62
Podobne marinujem kuracie prsia, namiesto tatárskej omáčky používam biely jogurt. Sú výborné, mäkké, dajú sa krájať vidličkou. Tak vyskúšam aj bravčové podľa teba, už sa teším na tú chuť.
evia
recept vyskúšam, do šalátu nedávaš cibuľu? stačí pažiítka?
bambulkaaa
Ďakujem Vám :) Ono dáva sa do tohto šalátu cibuľa no ja som nedala lebo poslednú dobu mám potom problém s nadúvaním čo sa týka cibule tak som skúsila pažítku a mne to tam pasovalo a aj chutilo no pokojne tam dajte miesto pažítky cibuľu.
mesiar50
@bambulkaaa
Jedlo vyzera super a vabivo.No a k tej cibule ked mozem,tak ja ju zvyknem struhat na najmensich dierkach resp nozoch struhadla.Pazitka je tiez OK.Zelam pekny dnik.
evanaaa
Mňa tiež pomýlilo to "maggi", kedysi to bola malá kocočka na dochutenie, ale keď som videla lístoček, dovtípila som sa, že ide o ligurček......podobne som marinovala aj ja, ale mne stačilo po marinovaní obaliť len v múke a v strúhanke, aj keď to bola trochu babračka, šmýkalo sa mi to, veď vajíčka tam už boli, ale chuťovo sa to oplatilo. Tuším znovu spravím, ale ako @sovka - z kuracích pŕs. Ale ako vidím, aj tieto rezne sú chutnučké aj so šalátom.
zolik
Maggi je ligurcek. Mam to zgooglovane. A raste mi aj na zahrade. V nemecky hovoriacich krajinach volaju ligurcek Maggikraut.
bambulkaaa
Maggi je ligurcek a aj nam rastie na zahrade a ja ho velmi rada pouzivam pod maso len ma dost vyraznu chut a niekto to nema rad no nemusi sa tam davat kludne to mozno vynechat. Dakujem za komentare :)
saakoo
Minulý týždeň som tento recept robila na nedeľný obed a môj chlap si ho nevedel vynachváliť :) pridávam do kuchárskej knižky!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia