Vyprážané kuracie rezne

Vyprážané kuracie rezne trocha inak (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Vykostené, marinované kuracie stehná vypražené v trojobale,ako rezne :-)

Suroviny

Postup

  1. Najprv si spravíme marinádu... Postrúhame si 3 stredne veľké (alebo 2 veľké) cibule na hrubo, pridáme jogurt, 2 kopcovité PL horčice, korenie, soľ, papriku a premiešame. Táto marináda vystačí na 8 stehien, ale ja som tentoraz mala 4 stehná a 4 krídla. Stehná vykostíme a všetko mäso naukladáme do marinády postáť. Ja osobne odporúčam to nechať postáť také 2 hodinky, bude to mať takú príjemnú chuť od tej marinády. Nechala som už postáť aj celú noc, ale potom to mäso dostalo už intenzívnu cibuľovú príchuť :-) Ale aj tak to bolo chutné. Pravdaže komu ako chutí, toľko si nechá v marináde odstáť. Nám to chutilo viac keď to postálo len 2 hodiny.
  2. Neskôr mäso vyberieme z chladničky a očistíme z neho tú marinádu dole. Ak chcete, môžte ich ešte z oboch strán posypať trochou štipľavej papriky, aby ste ich mali chuťovo pikantnejšie :-) A následne ich celkom klasicky obalíme v trojobale a vypražíme v oleji.
  3. Takto mal u nás každý po kúsku rezňa a 1 krídlo k tomu :-)
  4. Chuťovo je mäso veľmi chutné, ale odporúčam to radšej takému, kto má rád cibuľovú chuť :-) Vykostené stehno vyprážať ako rezeň, je fakt výborné, je mäkučké a šťavnaté a to stále, aj keď marinované nebolo. Prílohu si už zvolí každý podľa chuti, ja som robila mrkvový ryžobulgur :-) Alebo si dáte rezeň rovno medzi žemľu, na to kyslú uhorku či baranie rohy, čalamádu, alebo aj tatársku či dokonca horčicu ;-) Dobrú chuť.