Vyprážané kura s mrkvovým šalátom fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 25. októbra 2013
Vyprážané kura s mrkvovým šalátom (fotorecept)
Foto: mariamka

Občas robím mojim aj nezdravú klasiku vyprážanú, majú to radi, tak sa im to snažím aspoň nejakým šalátom ozdravniť. Určite nič nové na svete, Zobraziť celý popisObčas robím mojim aj nezdravú klasiku vyprážanú, majú to radi, tak sa im to snažím aspoň nejakým šalátom ozdravniť. Určite nič nové na svete, skôr inšpirácia pre začiatočníkov, novomanželky na rýchly obed, večeru. Môžete použiť celé kura alebo len prsia, ako ja dnes.

Suroviny

 na vyprážanie
Šalát:




Postup

  1. 1

    Použila som kuracie prsia celé chladené s kožou. Mám dobrú skúsenosť, že je lepšie ich neodkostiť, neodkožiť, pri vyprážaní si zachovajú lepšiu chuť aj šťavnatosť, kto chce, si tú kožu potom odstráni. Zvyknem takto robiť aj celé kura. Mäso umyjeme, naporciujeme, nasolíme, pridáme tymián a necháme postáť, prebytočnú šťavu vylejeme. Nefotila som to, tu už vidno po naložení, pripravené na obaľovanie klasicky v trojobale - hladká múka, vajcia s pivom (alebo mliekom), strúhanka.

    Vyprážané kura s mrkvovým šalátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Obalíme, otrasieme a v dostatočnom množstve oleja vypražíme zo všetkých strán do zlatista. Mäso odkladáme na servítku a necháme vpiť prebytočný tuk.

    Vyprážané kura s mrkvovým šalátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým som uvarila zemiaky a pripravila mrkvovo-jablkovo-citrónový šalát - všetko nastrúhame, dochutíme cukrom, oliv. olejom, ČMK, soľou a natrhanou bazalkou.

    Vyprážané kura s mrkvovým šalátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s vypraženým kuriatkom a uvarenými zemiakmi.

    Vyprážané kura s mrkvovým šalátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...

    Vyprážané kura s mrkvovým šalátom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

luss44
toto je vďačný obed, občas taký rezník dobre padne :)
salinka
Stále tvrdím, že rezeň a klobáska sú moje najobľúbenejšie zákusky:-) Šalát robievam tak ako ty, minule som prihodila pár podrvených orechov.
mariamka
@salinka bude aj klobasa, zatial ju setrim :) orechy urcite mozu byt, a vlastne hocijake bonusy k salatu, nebranim sa, dakujem za komemt :)
sracz
... som celý "paf a bez seba" z Tvojej nezdravej klasiky milá @mariamka a ani proti zdravej prílohe nemám námietky! Múdra šikovná gazdinka si vie poradiť s každou "haďabúrou"!
kecemis
mariamka tak take nezdrave by som mohol aj kazdy den.
izabella929
@mariamka..toto je aj moje obľúbené jedlo..)mrkvový šalát milujem a robím ho dosť často...najradšej ho mám s citrónovou šťavou a naložím si na chlieb s maslom..super kombinácia na tvojom tanieri.-)
levandula
presne toto sa mi hodi, dnes ich idem robit (kuracie rezne), ale vo vacsom mnozstve, mam vela masa. moze mi niekto poradit, co je lepsie zamrazit?
surove obalene rezne este nevyprazane alebo uz komplet hotove a tak dat zamrazit. Kedy je lepsi vysledok? a ked surove, treba ich vysmazat este zamrazene alebo nechat povolit? nenavlhne ta struhanka? asi to pod recept velmi nepatri ale nechcem davat novu diskusiu koli takej obycajnej otazke. par krat mi velmi dobre poradila @sovka , mozno aj teraz nieco okomentuje. inak ten recept je velmi jedly, ja by som ale ten salat servirovala urcite zvlast, nie je dobre ani pekne nakydat vsetko na jeden tanier. a ked ano, tak zo vsetkeho len po trochu a zvysok dat na servirovaciu misu , kazdy nech si doberie ( to je uz ale moja uchylka o peknom servirovani, aj oci jedia)
mariamka
@sracz @kecemis @izabelka dakujem za mile komentare, taketo jedlo nikdy nesklame, vlastne ho mame radsej ako rezne :)
@levandula aj tebe, a mas uplnu pravdu, nakydala som to tam stylom matla, patla, jednak bolo uz neskoro a chcela som to odfotit vsetko naraz :) bezne to tak nerobim, samozrejme ze salat patri zvlast, aj oci jedia :) mala som recept chvilu skryty, lebo som ho este editovala, co sa tyka obalenia reznov a ich zmrazenia, ja to nepraktizujem, ako pises struhanka urcite zvlhne a uz to nie je ono, radsej len naporcovat, zmrazit a obalit, vyprazit pred podavanim, uvidime, co napisu Varechacky :)
pusta
osvedčená klasika, ktorá nikdy nesklame a vylepšená výborným šakátikom.
skvelé @mariamka
pusta
@levandula , ak sm iem poradiť, tak obalené rezne nazamrazuj, navlhne ti trojobal a pri vyprážaní miestami obal spadne z rezňa, miestami bude pricapený a nechutný, ťažký . ak chceš, tak zamraz už vypražené a vychladnuté rezne, toľko porcií, pre koľko osôb potrebuješ na jedenkrát. v deň, ked ich chceš podávať, vyber s predstihom z mrazáku, nechaj voľne rozmraziť pri izbovej teplote a potom ich zohrej v mikrovlnke alebo nad parákom v pare ako knedľu a máš ich ako čerstvo vypražené rezne.
havino
u nás tiež nikto takéto rezníky neodmieta, veru nie, ak už ozaj neviem kam z konope a čo by som im, aj zdravé, zdravšie, aj chutné chlapské už zlyhalo, tri krát do roka aj rezene bývajú a dobre, že som nakukla, na vajce s pivom som už zabudla, robievala som tak podľa mamy mojej, chutné jedlo si im uvarila
kimlo
Super tip na zajtrajsi obed, stara dobra klasika nesklame. Pivo davam do vajec aj ja. Mas u mna 5*.
mesiar50
Dobre si to skombinovala.Tvoje jedlo je pekne naservírované a dozaista aj chutné.
ajula
Rezníky odporúčam obaliť, vysmažiť a vychladnuté dať zmraziť. Robievam to.
evanaaa
Ja som asi ešte prsia ( kuracie) nevyprážala, len som z nich robila "obrátené" rezne, ale muž ma párkrát pokúšal, aby som ich vypražila, skúsim podľa teba. A čo sa týka zamrazovania, tuším nikto nemrazí surové rezne, len ja. Je pravda, že navlhnú, aj keď napríkkad spravím viac a nechcem všetky naraz vypražiť ale časť až na druhý deň a dám ich do chladničky, tiež navlhnú. Ale robím to a tak, že medzi každý rezeň dám fóliu ( ani tá to síce nezachráni, ale sa lepšie oddeľujú), a tak ich ešte spolu zabalím a dám do mrazničky, keď ich vyberiem,nechám trochu povoliť a potom ich znovu obalím ale len v strúhanke, aby vypila tú vlhkosť, potom ich vyprážam a ide to. Hotové som ešte zmraziť neskúšala, ale skúsim aj tak.
evanaaa
A ešte - aj fašírky obalené v strúhanke dám zamraziť, ale tie dám na rovnú plochu, používam tie tácky na ktorých je balené mäso, také väčšie a na ne poukladám fašírky v jednej vrstve a tak zabalím do fólie.
majkaaaa
ako povedal janko lehotsky,najlepsi vynalez na svete je trojobal, taky sniclik vzdy dobre padne.
janger
Hoci mam brucho uplne napratane (robila som hovadzie na sposob svieckovej a pre nas dost zriedkavu knedlu, mnam!!!), aj tak by som sa veru dala touto tvojou dobrotou pohostit :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia