Kapustové pirohy
Vyprážané kapustové pirohy
Autor receptu: lenkapalenka
Tento recept bol inšpirovaný svokriným receptom a zvyškami zemiakovej kaše :-D
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Kyslú kapustu si premyjeme podľa chuti a udusíme do mäkka. Veľmi dôležité je povyberať bobkový list, čierne a iné korenia - keďže sa nám ich nechce potom vyťahovať spomedzi zubov.
- Vypracujeme si cesto z nastrúhaných alebo popučených varených zemiakov, hladkej múky a štipky soli. Ja som namiesto zemiakov využila zvyšnú zemiakovú kašu z iného dňa. Cesto je krásne pružné a nelepivé.
- Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto na tenko a vykrajujeme kolieska pomocou hrnčeka alebo trojuholníky.
- Do stredu dáme jednu malú lyžičku kapusty a zlepíme do požadovaného tvaru.
- Vypražime z oboch strán na rozpálenom oleji.
- Olizujeme sa až za ušami. Z približne uvedeného množstva som urobila okolo 30 ks pirohov.