Kapustové pirohy

Vyprážané kapustové pirohy

Autor receptu: lenkapalenka

Tento recept bol inšpirovaný svokriným receptom a zvyškami zemiakovej kaše :-D

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kyslú kapustu si premyjeme podľa chuti a udusíme do mäkka. Veľmi dôležité je povyberať bobkový list, čierne a iné korenia - keďže sa nám ich nechce potom vyťahovať spomedzi zubov.
  2. Vypracujeme si cesto z nastrúhaných alebo popučených varených zemiakov, hladkej múky a štipky soli. Ja som namiesto zemiakov využila zvyšnú zemiakovú kašu z iného dňa. Cesto je krásne pružné a nelepivé.
  3. Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto na tenko a vykrajujeme kolieska pomocou hrnčeka alebo trojuholníky.
  4. Do stredu dáme jednu malú lyžičku kapusty a zlepíme do požadovaného tvaru.
  5. Vypražime z oboch strán na rozpálenom oleji.
  6. Olizujeme sa až za ušami. Z približne uvedeného množstva som urobila okolo 30 ks pirohov.