Vyprážané jaternicové rezníky so zeleninou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 14. februára 2015

Dnes tak trošku sviatočný obed. Urobila som jaternicové kúsky a vypražila...jedlo som podávala so šalátom.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks čerstvá domáca
2 PL
1 ks celé
podľa potreby
Príloha:




Postup

  1. 1

    Jaternicu som mala v mrazničke, vybrala som ju a nechala chvíľku rozmraziť...

    Vyprážané jaternicové rezníky so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nie je treba ju nechať dlho rozmrazovať, lebo by sa nedalo ju pekne pokrájať na rezne...musí sa to sledovať...keď bola akurát, pokrájala som ju na šikmé kúsky..

    Vyprážané jaternicové rezníky so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ sa spamätávala z toho, čo s ňou mienim urobiť, pripravila som si vajce a strúhanku..okúpala som ju vo vajci.. ja nepoužívam na obaľovanie mäsa a zeleniny hladkú múku..

    Vyprážané jaternicové rezníky so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obalila som ju v strúhanke..

    Vyprážané jaternicové rezníky so zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nechala som si rozohriať bravčovú masť a jaterničkové kúsky som vyprážala..neskúšala som ju piecť zatiaľ v trúbe, len preto, lebo neviem, či by sa nerozpadla..

    Vyprážané jaternicové rezníky so zeleninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyprážené jaterničkové kúsky som vybrala a uložila na kuchynský papier...

    Vyprážané jaternicové rezníky so zeleninou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávala som ich len tak s čerstvou zeleninou, ale môže sa podávať aj o zemiakovou kašou.. vyprážaná jaternička mi chuťou pripomína vyprážané hríby...je veľmi chutná...prajem vám dobrú chuť..

    Vyprážané jaternicové rezníky so zeleninou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

zuzanka1367
Tak toto by ma Izabellka ani vo sne nenapadlo, len šupnem do rúry a upečiem...si výmyselník:)
ubka
@Izabelka , obdivujem Vašu kreatívnoasť, to sú veci, čo by človeka fakt nenapadli ani vo sne :-)
dandika1
@izabella929 vymyslela si to super mna by to nenapadlo ,vyzera to dobre aj chutit to bude len kde vziat domacu jaternicku uz davno doma nic nechovame a kupenu z obchodu to ani nahodou musi stacit pohlad na Tvoj tanier za pekne a dobre jedlo 5* Aj tak si ho ulozim clovek nikdy nevie.:-)))
ancicka

šikovná vymyselnička,iste veľmi chutný tanier,
hubata
Téééda, @izabella929 vždy niečo nové vymyslíš. Ja si šetrím domáce jaternice, toto by ma ani nenapadlo vymyslieť z nich ešte niečo nové. Krása s tým šalátom. Ukladám ako inšpiráciu i keď pochybujem že k nej niekedy príde, my hneď všetko zjeme.
izabella929
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre...teším sa, že sa vám tento jednoduchý recept páči.-)
medulienka122
Izka, ja jaternicu ľúbim, ešte takto som ju nejedla, ale keď je chrumkavá, stojí za vyskúšanie
jujoska
no toto, aky prekvapivy recept! Mozu byt vyborne tieto netradicne rezniky
cemer
Jaternicu radšej pekne do chrumkava opečenú so zelíčkom sudovým a čerstvý chlebík. Mastnú jaternicu ešte zbytočne preprážať, recept na žlčníkový záchvat.
izabella929
@medulienka122 ,treba vyskúšať, možno bude obľúbená...@jujoska ,boli skutočne skvelé...@cemer , logické a viem o tom svoje, pretože sme každý rok zabíjali 2x, takže o tejto chuti sa nebudem zmieňovať..ale vyskúšať niečo nové to predsa nie je hriech proti chuti..nemávam zlčníkové záchvaty, pretože vždy viem,koľko si možem čoho dovoliť..Vďaka vám všetkým za milé komentáre.-)
katka78
Robiť by mi to nenapadlo - jednak vyprážam len zriedka a tak isto zriedka jem jaternice, ale okoštovala by som zo zvedavosti.
aandulka
No neuveriteľný nápad, môže to byť chutné, je to nápadité a jedia nielen ústa ale aj oči. Ozaj neviete čo s feniklom? Kúpila som ho a neviem čo s ním. Hihihi.
2010
5* ja som to nevaril ale len odfotil, ked u nas na zabijacke dosli creva bolo ich treba na klobasy tak sa robili jaternice aj z hrubsich criev. Tak ako aj v tejto drahej restike.



izabella929
@2010 , ďakujem pekne za fotečku..) takto to vyzerá luxusnejšie...ale pochúťka to bola fantastická...ani som netušila, že aké to bude...vďaka za milý komentár.-)
ivan14
Zarazil jsem se - 1 jaternice na 4 porce?? Ale když jsem ji viděl...:-) To by byla jedna porce tak pro Balouna. Zajímavé, takhle velké jaternice jsem ještě neviděl. Ale jiný kraj, jiný mrav...Jinak dobrý recept, zkusím.
izabella929
@ivan14 , to si ešte mnoho nevidel..u nás na juhu SK sa robia aj klobásy celkom iné, ako inde..)ale určite to bolo vynikajúce..ďakujem za komentár..
ivan14
No jo, no. Já byl ve vašich krajích asi 2x v životě a jitrnici ani klobásu jsem si tam nedal.. :-)
izabella929
@ivan14 , teraz neviem prečo si si nedal, preto že ťa neponúkli, či preto že nebola zvodná..?mali sme príbuzných na Morave a na zabíjačky som ich pravidelne pozývala..páčilo sas im všetko, ako výrobky tak i zabíjačková večera..pokiaľ zo všetkého iba trošku ochutnáš, nemyslím, že by si mal žalúdočné ťažkosti..keď je niečo kvalitne vyrobené, nie sú ťažkosti...napríklad také klobásy sme robili my..


1x haji
haji
@izabella929 (27.9.2019 17:45)
Tvoje klobásy, milá Izi, beru okamžitě a všechny, s nikým se nepodělím. Kouzelné foto!
babucka
@cemer (15.2.2015 09:58)

Nieje nikde pisane ze musis ten recept skusat,ale hned ho odsudzovat bez vyskusania sa nepatri,urcite si kazdy porozmysla ci to moze alebo nie ohladom zdravia dat alebo nie,kazdi mame na vyber.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia