Vyprážané jablká v palacinkovom ceste fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 10. februára 2016
Vyprážané jablká v palacinkovom ceste (fotorecept)
Foto: dvorka

Včera som videla na internete postup tohto receptu a neodolala som. Už ako dieťa som počula názov jablká v župane. Moja kamarátka ich mávala Zobraziť celý popisVčera som videla na internete postup tohto receptu a neodolala som. Už ako dieťa som počula názov jablká v župane. Moja kamarátka ich mávala doma často, ale ani raz som nebola u nej v čase, keď jej ich mamka robila.

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

2 ks
1 ks
2 polievkové lyžice
1 mokka lyžička
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Vajíčko som vymiešala so škoricou a lyžicou múky. Potom som pridala druhú lyžicu múky, trochu mlieka a vymiešala som cesto. Musí byť o niečo hustejšie ako na palacinky. Spolu s mliekom sa môže pridať aj lyžica rumu.

    Vyprážané jablká v palacinkovom ceste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z umytých jabĺk som vybrala jadrovník, nakrájala na plátky asi 3/4 cm.

    Vyprážané jablká v palacinkovom ceste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Olej v rajničke som si dala rozohriať na najnižšej teplote. Nastrúhala som si na tomto pomocníkovi orechy vlašské aj lieskovce, zmiešala som ich s vanilkovým práškovým cukrom.

    Vyprážané jablká v palacinkovom ceste (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do horúceho oleja som vložila plátok jablka namočený v cestíčku a odkvapkaný. Nechala som aby chytil zlatú farbu, otočila som a dopražila.

    Vyprážané jablká v palacinkovom ceste (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rovno z panvičky som vložila do misky s orechovým cukrom.

    Vyprážané jablká v palacinkovom ceste (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Až potom som položila na papierovú utierku. Viem že ostal nejaký ten tuk na jablkách, ale o tom to je. Aby sa prilepili orechy.

    Vyprážané jablká v palacinkovom ceste (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

klukodvody
Dvorka toto mám velmi oblíbené a mám to i v restauraci jako moučník. Jen to dělám trošku jinak. Jestli chceš, vyzkoušej i tento postup.
Mouka hladká, špetka soli, vejce, mléko klidně nahradíš vodou a uděláš řidší těstíčko. musí trochu na jablku držet. To jablíčko jen zlehounka otoč v práškovém cukru, těstíčko nebude stékat a potom dej do rozpáleného oleje a hned po vyndání okapané, ale horké obalíš ve vanilkovém cukru a můžeš dát navrch trochu šlehačky- to je jen trochu jiný způsob.