Vyprážané hovädzie držky

Vyprážané hovädzie držky (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Len zvedavosť po chuti mi dala impulz k vyskúšaniu tohto receptu.

2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Držky som nechala rozmraziť, umyla som ich a vložila do rajnice s vodou uvariť. Osolila som ich a varila 15 min. Potom som držky scedila a opláchla čistou vodou.
  2. Pripravila som si suroviny na obaľovanie. Rožok som nastrúhala.
  3. Obaľovala som klasicky - múka, vajce, strúhanka. Najprv som obalila tie dlhšie a napokon osobitne tie drobné.
  4. Na panvici som nechala roztopiť masť a do horúcej som vložila obalené držky.
  5. Na misu vystlanú kuchynským papierom som ich vybrala a nechala odkvapkať.
  6. Podávala som ich so zemiakovou kašou. Prajem vám dobrú chuť