Vyprážané figy
Vyprážané figy v tempure z lieskovcov
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Ryžu dôkladne umyjeme pod studenou vodou a uvaríme ju v dostatočnom množstve vody tak ako cestovinu. Keď je ryža mäkká, opäť ju dôkladne opláchneme. Vychladnutú a scedenú ryžu zmiešame s kyslou smotanou, medom, vanilkovým extraktom a so škoricou. Odložíme do chladu.
- Orechy pomelieme. V mise vyšľaháme vajíčka ručným mixérom asi 5 minút. Do vyšľahaných vajíčok dáme mlieko, škrob, pomleté orechy, sódu bikarbónu a dôkladne premiešame.
- Olej rozpálime a figy nakrájame na mesiačiky, ktoré obalíme v práškovom cukre a v cestíčku. Keď sú figy obalené, pomaly ich vkladáme do rozpáleného oleja a pražíme 2–4 minúty dozlatista. Figy podávame so sladkou ryžou.
|