Vyprážaná bravčová krkovička

Vyprážaná pivová bravčová krkovička (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed s vyprážaným rezňom trochu inak. Veľmi chutný z vonku chrumkavý zvnútra krehký aj keď nezdravý.

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V deň vopred som mäso umyla, osušila a zo všetkých strán osolila. Zaliala som ho mliekom, aby bolo ponorené v mlieku a uložila do chladničky. Do dnešného dňa, mäso popilo mlieko.
  2. Pripravila som si suroviny na obaľovanie. Suché rožky som nastrúhala, pripravila som polohrubú múku a vajcia. Počas obaľovania som mala málo múky aj vajec, musela som pridať, lebo mäso sa obaľuje v múke a vajcia 2x, teda do múky do vajca a opäť do múky a do vajca a až potom do strúhanky. Strúhanku nepritláčať, len jemne obaliť.
  3. Do vajec som pridala pivo. Počítam na každé vajce 2 PL piva. Aké pivo použijete záleží od vás, ja som použila Radler Smädný mních, lebo sa v nich nevyznám.
  4. A začala som obaľovať. Vybrala som mäso, netreba ho vysušiť, ja som ho dala také vlažné do múky, potom vajec, opäť do múky a opäť do vajec a napokon do strúhanky. To je obalený rezeň už druhýkrát, teraz už iba do pivových vajec a do strúhanky.
  5. Už obalené v strúhanke...
  6. Na panvicu som dala roztopiť masť a keď bola horúca, vložila som rezne do masti, chvíľku piekla...
  7. ...až potom zakryla pokrievkou.
  8. Potom som ich obrátila a už dopiekla bez pokrievky.
  9. Hotové rezne som vyložila na misu s kuchynským papierom. Postupne som vypražila všetky.
  10. Ešte ráno som ošúpala zemiaky, nakrájala na hranolky, zaliala vodou a nechala v nej stáť , kým ich budem piecť. Hranolky som potom scedila, opláchla a usušila kuchynskou utierkou. Takto sa odstránil prebytočný škrob.
  11. Vyprážala som ich zároveň s rezňami v inej nádobe. Vyprážané som postupne vykladala na misu s kuchynským papierom a nechala odkvapkať prebytočný tuk.
  12. Rezeň som podávala s hranolkami a so zeleninou. Rezne sú vysoké, nadýchané a veľmi chutné. Prajem vám dobrú chuť.