Vyprážaná makrela v cestíčku s ovsenými vločkami
Autor receptu: redakcia
Postup- Makrelu rozdelíme na porcie. Každý kus obalíme v múke. Filé ponoríme do vymiešaných vajec a obalíme.
- Nakoniec makrelu obalíme v pripravenej zmesi z ovsených vločiek, soli a korenia. Do roztopenej 1/3 masla pridáme múku a miešame, až kým sa zápražka nespení.
- Primiešame vriacu vodu, postupne maslo, až omáčka zhustne. Nakoniec pridáme šťavu z citróna a horčicu.
- Dochutíme soľou, korením a vymiešame najemno. Na panvici rozpálime olej, ryby vyprážame 2 až 3 minúty.
- Kúsky makrely naukladáme na podnos, ozdobíme plátkami citróna a petržlenovou vňaťou.
- Podávame s horčicovou omáčkou a s hranolčekmi.
|