Vyprážaná husacia pečeň s hríbovým rizotom

Peter Onger
šéfkuchár hotela Tilia v Pezinku, 16. marca 2011
Vyprážaná husacia pečeň s hríbovým rizotom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

400 g
400 g
800 g, dusená
4 pl, strúhaný
 celý
4 dl
7 dl
5 strúčikov
50 g
1 ks
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Husaciu pečeň osolíme, okoreníme, obalíme v trojobale a vypražíme. Na plátky nakrájaný cesnak opečieme na masle, zalejeme vývarom, pridáme dubáky a podusíme.

  2. 2

    Primiešame strúhaný parmezán a smotanu na varenie. Necháme zovrieť a zmes zmiešame s ryžou.

  3. 3

    Dochutíme soľou. Rizoto naservírujeme, ozdobíme hoblinami parmezánu. Na vrch položíme pečeň a ozdobíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia