Vyprážaná cuketa

voz12 - fotkavoz12, 18. októbra 2010
Vyprážaná cuketa
Foto: voz12

Cuketu milujeme a vo všetkých podobách ju pripravujem .Kedˇsom nenašla na našich stránkach tento recept tak vám ho ponúkam.

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 ks mladé
1-2 ks
 na obalenie




Postup

  1. 1

    Cukiny nakrájame na rovnako hrubé kolieska, poukladáme na tanier,posypeme solˇou a necháme stát´,pokým sa neorosia.Potov papierovým obrúskom vysušíme.

  2. 2

    Do mikroténového vrecka vsypeme hl. múku a vložíme všetky kúsky cukine.Lľavou rukou hore sáčok zatvorený držíme ,aby sme všetko nevysypali, a dobre ho poprevraciame,aby sa všetky kúsky obalili múkou . Potom už len namáčame do vajíčka a obalíme v strúhanke.

    Vyprážaná cuketa - obrázok 2
  3. 3

    Vypražíme a podávame s varenými zemiakmi,posypanými petržlenovou vňaťou, prípadne s tatárkou.

    Vyprážaná cuketa - obrázok 3

Diskusia k receptu

mamatata2
Krásne nafotené a 4 cukety v chladničke. Urobíme podľa Teba, chutiť bude určite.
marta49
je to dobré,ale aby to bolo iné,zvyknem dať plátok syra medzi dva plátky cukety,alebo plátok šunky .
tifanny
Cuketu môžem na všetky spôsoby, jednoduché a hlavne oceňujem ten spôsob obaľovania v múke.Je to super nápad. Ukladám. :-)
bedrunka
Posolené cukety uložím na "kant" (na hranu) do odkvapkávača, aby slzičky popadali a potom ich už nemusím utierať, len obalím.
marika33
veru poznam , je to dobrotka, ale u nas ide aj vypražana tekvica .
remcula
I u nás děláme cuketku v trojobalu a zkoušela jsem dělat podobně i lilek, ale ten jsem smažila v česnekovém těstíčku. taky moc dobré.
elenam
Cuketa je dobrá pochutina, ešteže sa dostala aj ku nám, na Slovensko
bozulka
Robievame často,lebo sme si dopestovali na zahrade,len ja "opatlám" cukínu alebo lilek rozotretým cesnakom so soľou a potom dávam do polohrubej múky alebo trojobalu alebo do ochutenej múky/paprika,korenie č.trošku kari a potom smažím.
vanilka31
aj ja robievam, len namiesto soli dobre posypem vegetou, nám to chutí takto viac-))
adi96
Mňam toto je super recept. Tiež to robíme pravidelne každé leto, keď sú v záhrade cuketu. Jediný rozdiel je v tom, ze ju ošúpeme, lebo to nemáme radi.. Inak super :)
ivan14
Ke smažené cuketě tatarku možno, ale já mám radši kysanou smetanu nebo jogurt s česnekem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia