Vyprážaná brokolica a karfiol fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 6. novembra 2010
Vyprážaná brokolica a karfiol (fotorecept)
Foto: dorisa

Vyprážanú brokolicu robievam, keď vyprážam aj karfiol, najprv to nikto doma nechcel, ale teraz si veru pridajú do taniera aj brokolicu. Ja osobne mám Zobraziť celý popisVyprážanú brokolicu robievam, keď vyprážam aj karfiol, najprv to nikto doma nechcel, ale teraz si veru pridajú do taniera aj brokolicu. Ja osobne mám radšej vyprážanú brokolicu,ako karfiol, a je zdravšia.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks, stredne veľká
2 ks
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na varenie. Kúpila som aj karfiol na vypraženie, aby bolo viacej a aby bolo aj na večeru.

    Vyprážaná brokolica a karfiol (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Brokolicu a aj karfiol treba rozobrať na ružičky a v osolenej vode nechat variť pár minút. Aby boli chrumkavé a nerozvarené.

    Vyprážaná brokolica a karfiol (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom brokolicu a aj karfiol obalíme v trojobale.

    Vyprážaná brokolica a karfiol (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvici si rozpálime olej, do ktorého potom postupne kladieme obalené kúsky a vypražíme.

    Vyprážaná brokolica a karfiol (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K vyprážanej brokolici a karfiolu sa hodí zemiaková kaša,ktorú uvaríme. Do zemiakov pridáme sol a rascu. Keď sú zemiaky uvarené, popučíme ich a pridáme maslo a mlieko, a urobíme kašu.

    Vyprážaná brokolica a karfiol (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kedže som vyprážala aj karfiol, je pripravený na konzumáciu, ako alternatíva. Prajem dobrú chuť. Jedlo podávam s tatarskou omáčkou.

    Vyprážaná brokolica a karfiol (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

danculka
Neviem,ako sa to ku nám dostalo,brokolica,ale nám tiež,veľmi chutí aj na tento spôsob.
dorisa
@danculka , a už je aj nový druh brokolice, taká čo je krížena s karfiolom. Vymyslia všeličo tí pestovatelia.
dorisa
@tatranka , ďakujem, mala som taký pocit, že takýto recept z brokolice tu ešte nie je.
jerica
@dorisa , máš pekne nafotený postup , brokolicu mám najradšej pripravenú na pare s maslom , niekedy si prilepším pochúťkovou smotanou. :-))
julica
Zdrave to sice uz nie je, ale vyskusala by som
dorisa
@julica , jedla dom asi 8 mesiacov aj surovú zeleninu, viem, čo je to. Vždy lešie,ako pečený bočik, aj keď ten tiež má svoje čaro.
julica
Dorisa: o tom niet pochyb. 8 mesiacov si jedla iba surovu zeleninu? Ako si sa citila? Pomohlo ti to s nejakym problemom? V poslednom case ma vitarianstvo celkom zaujima
dorisa
@julica , nielen surovú, ale prevažne, mala som prekyslenie organizmu(kandidu) .Je to paráda, ale poznám aj takého človeka, čo bol toľko len na surovej strave. Už by som mala zasa začať trochu s vyčistením organizmu, ale nielen stravu treba upraviť, ale aj prípravky treba užívať,vitamíny , výživové doplnky , enzýmy a probiotiká. Je to len na pevnej voli a účinok sa dostaví.
dorisa
@jerica , ďakujem, tiež som tak jedávala brokolicu, aj inú zeleninu. Mám aj parákový hrniec POKI, v ktorom sa jedlo robí na pare.
julica
Veru, na pevnej vôli, nesporne ju musíš mať, keď si to dokázala tak dlho. Ináč je zaujímavé, že napríklad taká brokolica (aj paradajky) vydá viac zdraviu prospešných látok trochu uvarená, sparená. Samozrejme, nie vitamín C, ale nejaké antioxiadnty a niečo, čo neviem, ako sa volá...
astheart
Mě vždycky udivuje, že do těch brambor na kaši přidáváte kmín. To vám pak v laši nevadí? Já brambory na kaši jen solím, případně přidám stonek nějaké bylinky, který pak vyndám.
vegetariankapp
Súhlasim s JULICOU že zdrave to teda nie je- vyprážané, skôr by som si to dala udusené na masle alebo v paráku. A ktomu jedeniu surovej zeleniny volá sa to živá strava a dá sa nou vyliečiť veľa neduhov ak človek má neaký zdravotny problém potom tu nieje vôbec niečo ako pevná vôla ale skor to aby sa dostal do poriadku zdravotne. Ale ak niekto chce len tak jesť živú stravu nemal by to jesť dlho. Tých osem mesiacov je to pekné ale zbytočné ak nemáš zdravotný problém.
dorisa
@vegetarinkapp , nebola som na surovej strave, odstránenie prekyslenia organizmu má svoj protokol podla ktorého,keď dodržiavam predpísané, dá sa odstránt aj za dva-tri táždne. Ale nakoľko som na tejto surovej strave nebola, dala som si tú dietu na tých pár mesiacov. Prípravky, aj doplnky stravy, ako aj niektoré potravinové doplnky mám stale nakúpené, len sa odhodlať ďalej pokračovať( to spravili tie prázdniny, a ja som poľavila) Nemám zatiaľ iné zdravotné problémy, je to na mne samej, ale posnažím sa zas papať zdravé veci.
dorisa
@astheart , zvyk od mamy. Nevadí mi to tam, ale to nie je veľa, tentokrát som dala drvenú racsu.
yana
A preco by sa surova strava nemala jest dlho? Poznam ludi, co sa takto stravuju roky a nic im nechyba. Mne chyba uz len ta pevna vola, ale ak by zase doslo k najhorsiemu, tak aj tu volakde vyhrabem a naskocim spat na ten vitariansky vlak.
zasterka
Vyprážaná brokolica je výborná, robievam ju veľmi rada a všetkým nám chutí :-))) môžem iba odporučiť..
haston
to by som si dal aj ja, ale bez tatárskej omáčky.
dorisa
@haston , ono potom nakoniec bol aj šalát z čínskej kapusty,uhorky,paradajky, cibule, ale nakolko sme sa na chatu ponáhlali, nie je na obrázku. ďakujem za komenty




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia