Vyprážaná baza

flavia - fotkaflavia, 11. júna 2013
Vyprážaná baza
Foto: flavia

Recept, ktorý sa hodí k tomuto ročnému obdobiu. Špecifická chuť bazy je skvelá v spojení s jahodami a vanilkovím cukrom.

15 minút
príprava

Suroviny

1 ks




Postup

  1. 1

    S mlieka, vajíčka a múky si pripravíme cesto ako na palacinky.

    Vyprážaná baza - obrázok 1
  2. 2

    Bazu do tohto cesta namáčame a potom vyprážame na oleji.

    Vyprážaná baza - obrázok 2

Diskusia k receptu

mirkamt
@johaninka , áno kvety bazy sa dajú zužitkovať aj na vyprážanie - aj Židek ich v nedeľu vyprážal vo svojej relácii
beavi
Boli sme pred týždňom na bazu. Dcérka ma nahovorila, aby som vysmažila. Vlastne sme jedli vysmážané cestičko, lebo chuť kvetu sa stratí. Ale bola spokojná. Aj chlapi, lebo im som pre istotu vysmažila aj syr. Po dlhom čase:-)
flavia
@mirkamt- áno,aj ja som to pozerala a hned ked relácia skončila som to aj vyskúšala

@beavi- podla mna tam chuť bazy bolo cítiť až veľmi..ale ako som napísala,s jahodami mi to chutilo viac ;)
ivan14
Každý rok se těším, až bez rozkvete. A smažím a smažím... Jen místo mléka dávám pivo, protože si jaksi nerozumím s laktózou. Je únor, už se nemůžu dočkat... Jo, a my jsme tomu říkali kosmatice.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia