Vynikajúci tvarožník fotorecept

rosaneta - fotkarosaneta, 12. februára 2015
Vynikajúci tvarožník (fotorecept)
Foto: rosaneta

Tento koláčik tvarohový je naozaj vynikajúci . Piekla som ho v plechu v priemere 30 krát 20 cm.

22
porcií
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Tvarohová hmota :
3 ks
0,5 l
15 dkg
Sypká hmota:
30 dkg
45 dkg
1 bal.
250 g na vrch koláča




Postup

  1. 1

    Najskôr si urobíme tvarohovú hmotu : Tvaroh vymiešame s práš. cukrom, citron. kôrou a mliekom na hladko.

    Vynikajúci tvarožník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Teraz si spravíme sypkú hmotu : Do misky dáme polohrubú múku , prášok do pečiva, práškový cukor . Všetko premiešame.

    Vynikajúci tvarožník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech vystelieme papierom na pečenie. /v mojom prípade som použila alobal /. Sypkú hmotu si rozdelíme na 2 polovice. Prvú nasypeme do plechu, uhladíme.

    Vynikajúci tvarožník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz opatrne nalejeme tvarohovú hmotu .

    Vynikajúci tvarožník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uhladíme.

    Vynikajúci tvarožník (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz dáme druhú polovicu sypkej hmoty.

    Vynikajúci tvarožník (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tiež uhladíme.

    Vynikajúci tvarožník (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Maslo si pokrájame na plátky a dáme na celú plochu cesta.Dáme piecť do vyhriatej elektric. trúby na 40 minút na 180 stupňov. Pečieme do zlatista.

    Vynikajúci tvarožník (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upečené necháme vychládnuť.

    Vynikajúci tvarožník (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po vychládnutí pokrájame na rovnaké kúsky a poprášime cukrom.

    Vynikajúci tvarožník (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    V reze.

    Vynikajúci tvarožník (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Dobrú chuť :-)

    Vynikajúci tvarožník (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

zitar
krásny koláčik, robievam takýto s jablkami, ale najbližšie bude tento Tvoj - s tvarohom
soncya
Kedysi dávno ho prezentovala Iveta Bartošová, robila som podľa jej receptu a po upečení mi napriek tomu zostalo dosť sypkej múky. Chutil výborne, ale práve ta spečená sypká múka ma odradila robiť ho znovu. @Rosaneta , Tvoj vyzerá pekne.
1x ilusa
evanaaa
Tiež som to chcela robiť, ale odradilo ma to, ako píše aj @soncya - a nielen ona to spomína, že s atá múka celkom neprepečie. Asi treba na to viac masla, ako je aj v tomto recepte, len 250g tiež nie je málo.
katicako
Tak tento recept som včera skúšala a som nahnevaná sama na seba, ako som si mohla myslieť, že z nasypanej múky zaliatej tvarohovo-mliekovou zmesou môže niečo jedlé vyjsť. Kompletne šiel do koša, múka neupečená...je mi ľúto surovín, ktoré som naň minula. Nikdy viac.
beatacsontosova
ja mám takýto tiež odskúšaný, vždy sa mi podaril, dno pekáča som vždy riadne vymazala maslom a tak sa mi nestalo, že by dole ostala "nedopečená" múka, ja ho mám uložený pod názvom Koláč lenivej gazdinky :-)
lizatko
V nasej rodine sa vola uz 35 rokov "Švédsky kolac" , neviem preco svedsky, robime ho pravidelne, podaril sa vzdy. Spodok plechu vytierame RIADNE NAHRUBO margarinom, navrch posypeme jemne este skoricovym cukrom, do tvarohovej plnky stipku jemne nastruh. muskatoveho orieska. A hrozienka!!! Je vynikoš! Lepsi na druhy den, samozrejme, zošťavnatie.
ivan14
Beatacsontosova, já tento koláč mám zase v kuchařce pod názvem "tvarohový koláč samodělný" (=udělá se v pekáči/remosce sám) :-)
1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia