Pudingový zákusok

Vynikajúci hrnčekový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchý a vynikajúci poteší aj náročných.

40 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie na cesto.
  2. Ingrediencie na plnku.
  3. Vajíčka vymiešame s cukrom do penista, postupne pridávame striedavo olej a mlieko izbovej teploty. Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva a zľahka vmiešame do vajíčkovej peny. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej primiešame kakao, do druhej džús alebo sirup.
  4. Plech 29x39 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou. Rovnomerne rozotrieme hnedé cesto, následne naň rozotrieme svetlé cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 20-25 do zlatista.
  5. Upečený vychladnutý korpus potrieme džemom.
  6. V mlieku s cukrom uvaríme vanilkový puding a ešte horúci nalejeme na korpus, necháme vychladnúť. Nakoniec na pudingovú plnku rozotrieme vyšľahanú šľahačku.
  7. Hotový zákusok dáme do chladničky aspoň 1 hodinu. Vrch posypeme kakaom alebo každý podľa seba. Dobrú chuť.