Vynikajúci ananásový zákusok

mamulienka - bez fotkymamulienka, 13. februára 2010

Recept mám zapísaný v mojej písanke receptov uz veľa rokov,robím ho na rodinné oslavy,je pre vačšiu spoločnosť.Je veĺmi chutný,sťavnatý a vydrží dlho,kým sa nezje.

Suroviny

10 ks
240 g
12 PL
260 g
500 g
1,5 balíčka
1 ks
1,5 dl
250 g
2 PL
200 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Z vajec,kryštálového cukru,horúcej vody,polohrubej múky,prášku do pečiva a snehu s kryštálovým cukrom upečieme dve cestá.Jedno cesto zostane na plechu,druhé rozmrvíme v mise a pridáme celý ananásový kompót. V kastróli zvarime 1,5 dl vody s 300 g kryštálového cukru na sirup.Odstavíme z ohňa a pridáme 250 g stuženého pokrmového tuku,2 PL kakaa ,200 g mletých orechov a podľa chuti rum.

  2. 2

    Masu pridáme do misy s rozmrveným cestom a varechou dobre premiešame.Hotovú masu natrieme na cesto,ktore zostalo na plechu.Na vrch možeme dat čokoládovú polevu.Hotový zákusok dáme na niekoľko hodín do chladničky.

Diskusia k receptu

sovka62
Milujem punčové rezy a toto ich zrejme pripomína a nie je to také prácne. Určite vyskúšam.
mamulienka
sovka62,urcite budes spokojna,daj vediet...nasa dcerka ho robi podla tohoto receptu v dalekej Amerike a velmi im chuti,vzdy sa tesia aj u nej v praci,ked im donesie...
mariaklara
@mamulienka , ja by som tiež rada vedela, či tam ide tá cera a v akom stave, rozpustiť ju alebo ako? Či do horúceho ju vložiť ? Chýba mi tu foto alebo podrobnejší postup. A piškóty pečieš 2 x z 5 vajec ?
mamulienka
dievčatá,dávno som tu nebola,občas kuknem...robím au-pairku vnukom cez prázdniny...
ten stužený pokrmový tuk tam ide celý,on sa v tom teplom sirupe rozpusti...a tie cestá pečiem 2x5 vajec,je to aj v popise...ja viem,s obrázkom je to lepšie...polepším sa...fotenie je moje veľké hobby...tak nech sa vám vydarí,je naozaj výborný...
emili70
Do cesta idú celé vajcia a okrem nich bielka na sneh? Myslím že len žĺtka. Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia