Vynikajúce vanilkové rožteky

Autor receptu: mataliptak

Recept na tieto rožteky som našla niekde na internete a tak ich tam vychválili , že som sa rozhodla , že si ich upečieme na vianoce ..... a možem len a len potvrdiť , že sú naozaj vynikajúce :-)

10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zo surovín si vypracujeme cesto . Hladkú múku a práškový cukor preosejeme a dáme do misy . Pridáme si palmarín, zomleté orechy , vanilku a jedno vajíčko . Cesto dobre v rukách premiesime a dáme do chladničky aby trochu stuhlo .
  2. Z cesta si odrežeme kúsok a ostato dáme späť aby nezmeklo. Z odrezaného kúska si ušúlame valec a pokrájame ho na približne rovnaké kúsky podla toho aké velké chceme mať rožteky .
  3. Z odrezkov si tvarujeme rožteky .. ja som mala na to pomocníkov tak to išlo jedna radosť :-))
  4. Rožteky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie . Moje nie sú velmi ukážkovo krásne ale robili ich detičky a nechcela som ich obrať o radosť z pečenia tak som si nezakladala natom aby boli nádherné :-)) ale chuťovo sú vynikajúce tomu verte :-)) ja som ich robila hned z dvoch dávok , lebo z jednej dávky sú asi len tak dva plechy .
  5. Pečieme ich pri teplote 180 stupnov asi tak 12-15 minút . Po upečení ešte horúce obalíme v posýpke , ktorú si urobíme len zmiešaním práškového cukru s vanilkovým . No a potom rýchlo schovať do krabice aby vydržali aspon zopár do Vianoc :-DD Dobrú chuť !!!