Vynikajúce vanilkové rožteky

mataliptak - fotkamataliptak, 13. decembra 2011

Recept na tieto rožteky som našla niekde na internete a tak ich tam vychválili , že som sa rozhodla , že si ich upečieme Zobraziť celý popisRecept na tieto rožteky som našla niekde na internete a tak ich tam vychválili , že som sa rozhodla , že si ich upečieme na vianoce ..... a možem len a len potvrdiť , že sú naozaj vynikajúce :-)

10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

350 g
250 g alebo Hera
70 g
70 g
1 ks
1 ks
posýpka:




Postup

  1. 1

    Zo surovín si vypracujeme cesto . Hladkú múku a práškový cukor preosejeme a dáme do misy . Pridáme si palmarín, zomleté orechy , vanilku a jedno vajíčko . Cesto dobre v rukách premiesime a dáme do chladničky aby trochu stuhlo .

    Vynikajúce vanilkové rožteky - obrázok 1
  2. 2

    Z cesta si odrežeme kúsok a ostato dáme späť aby nezmeklo. Z odrezaného kúska si ušúlame valec a pokrájame ho na približne rovnaké kúsky podla toho aké velké chceme mať rožteky .

    Vynikajúce vanilkové rožteky - obrázok 2
  3. 3

    Z odrezkov si tvarujeme rožteky .. ja som mala na to pomocníkov tak to išlo jedna radosť :-))

    Vynikajúce vanilkové rožteky - obrázok 3
  4. 4

    Rožteky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie . Moje nie sú velmi ukážkovo krásne ale robili ich detičky a nechcela som ich obrať o radosť z pečenia tak som si nezakladala natom aby boli nádherné :-)) ale chuťovo sú vynikajúce tomu verte :-)) ja som ich robila hned z dvoch dávok , lebo z jednej dávky sú asi len tak dva plechy .

    Vynikajúce vanilkové rožteky - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme ich pri teplote 180 stupnov asi tak 12-15 minút . Po upečení ešte horúce obalíme v posýpke , ktorú si urobíme len zmiešaním práškového cukru s vanilkovým . No a potom rýchlo schovať do krabice aby vydržali aspon zopár do Vianoc :-DD Dobrú chuť !!!

    Vynikajúce vanilkové rožteky - obrázok 5

Diskusia k receptu

tinca
ja mám svoj rcp na vanilkové rožky, neexperimentujem, lebo raz v živote som upiekla iné a putovali do koša, vôbec nešli zmiesiť. Tvoje sú vydarené aj podľa pomeru muka, orechy a tuk už to mám v oku.
klaura
že nie sú ukážkovo krásne ?! ja ich tak pekne nepozakrúcam ... máš šikovných pomocníkov ... :)
bogar
krasa my smie tiez piekli ale namiesto palmarinu dam maslo :) inak su mnam :)
mataliptak
dakujem pekne :-) ano mám šikovných pomocníkov , velmi radi pečú :-) dnes ideme na kokosové hríbiky:-)
marienka44
@Mataliptak ,aj ja mam moj stary recept po mojej mame a nevymenim za nic. Do van. rozkov nejde predsa vajce ! Moj recept je bez vajca. Schvalujem malo cukru v ceste, lebo inac horia a oni maju byt biele ako padly sneh. :-) Uberam aspon trosku v ramci zdravej vyzivy cukor skoro v kazdom recepte vianocneho peciva a nikto to nezbada.
izabella929
a ešte keď sa na pečení podieľa celá rodina je to úžasnééé.-) krásne sú aj fajné, tieto rožky som piekla minulý rok a sú vynikajúce fakt.-)
mataliptak
@marienka44 ja som robila vanilkové rožteky po prvý krát a tento recept som našla tak som ho vyskúšala a velmi sa mi páči a chutia :-) aj manžel , ktorý nemá rád suché koláče mi ich potajomky kradol :-)) ja som doteraz netušila , že do nich nejde vajce ale v tom recepte bol tak somho tam dala a nič to nepokazilo aspon myslím , lebo iné rožky som nerobila :-)) tak neviem posúdiť :-) @izabella929 ano my všetko pečieme spolu s deťmi oni ma ženú piecť lebo to strašne radi robia a ja som len bokom :-)))
orchidea
Ja nechápem, prečo by do vanilkových rožkov nešlo vajce... ja mám niekoľko receptov z rôznych kníh a časopisov a skoro v každom je aj vajce a sú výborné, aj takýto recept mám a robila som už podľa neho. Rožteky boli dobré.
gnoca
Dnes som ich robila prvykrat v zivote ,a z toho mnozstva receptov, sa mi Tvoj pozdaval najviac. Nech si kazdy hovori co chce, ten Tvoj recept je vynikajuci, a mne sa velmi vydarili, mnam su perfektne. A to som degustovala od viacerych vybornych pekariek, Dakujem za vyborny recept...
majkag
Ja som tiež už vyskúšala niekoľko receptov, no zatiaľ akosi neviem nájsť ten "pravý", buď dobre nevyrastú, alebo (a to je to, čo ma vie rozhodiť) sa lámu pri obaľovaní v cukre, no ja mám stále v pamäti recept ešte od mojej mamy, ktorý sa však kdesi stratil, a tak hľadám a porovnávam, tento rok vyskúšam niektorý z týchto tu vychválených receptíkov. Milujem totiž toto vianočné pečivo.
mataliptak
tak to som velmi rada , že ste spokojné ... :-) a dakujem za vyskúšanie mojho receptíka ... :-)
jozka2
ja mam styare 2 recepty ale tiez nejde vajce ,no mozna su OK aj s vajickom
elusik
Ahojte, idem robit prvy krat vanilkove rožky, musia tam ist orechy?
Diky moc.
silvia60
elusik,nemusia, ale tento je dobrý, už mi cesto odpočíva v chladničke, zajtra ráno pečiem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia