Hrnčeková bábovka
Hrnčeková bábovka

Vynikajúca bábovka videorecept

niliarik - fotkaniliarik, 3. mája 2018
10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C
Vynikajúca bábovka (videorecept)
Foto: niliarik

Suroviny

2 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnček
2 ks
1 bal.
1 bal.
 na vymastenie formy




Postup

  1. 1

    Hrnček má 250 ml. Všetky ingrediencie (okrem kakaa zmiešame v miske. Do vymastenej tukom a múkou vysypanej formy na bábovku vylejeme polovicu cesta. Zvyšok necháme v miske a pridáme kakao. Zmiešame a vylejeme cesto do formy. Pečieme pri teplote 180 °C cca 35 minút ( čas si treba odsledovať, každá rúra pečie inak, a pri bábovke je to obzvlášť potrebné).

Diskusia k receptu

sovka62
Recept poznám, bábovky, ktoré som podľa neho upiekla by zaplnili veľký stôl, ale odkedy som skúsila vajcia oddeliť, vyšľahať bielky, potom žĺtky s cukrom a spojiť s ostatnými surovinami, pekávam radšej tak. Iste, viac práce, ale na výsledku je to vidieť.
Je pravda, že takto bábovku pečiem odkedy som na dôchodku a mám viac času. Pre zamestnanú ženu s deťmi je recept výbornou pomôckou (a ako si spomínam, bábovka ledva vychladla a už bola zjedená, takže chutila).
niliarik
@Sovka62 , pridajte recept, ja by som to rada vyskúšala... nebránim sa novým veciam a takýto postup počujem pri bábovke prvýkrát :)
sovka62
@Niliarik , pokojne môžeš použiť rozpis surovín z tohto receptu. Rozdiel je len v tom, že oddelíš žĺtky a bielka. Z bielkov vyšľaháš tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháš s cukrom, po častiach pridáš horúce mlieko a olej. Vznikne pena, do ktorej po častiach (asi po tretinách) opatrne primiešaš bielkový sneh a múku premiešanú s práškom do pečiva. Formu vymazávam vždy maslom, veľmi ním nešetrím (a, samozrejme, vysypem múkou). Bábovka od masla krásne vonia a z formy vyskočí tuším sama.
bambulka
Vynikajúca bábovka, dobrý recept.Hrncekove recepty mám najradšej ,hlavne keď je málo času.Ale recept Sovka62 je ľahké a jemnejšie cesto a tým pádom je aj bábovka nadychanejsia....
marienka44
@Sovka62 (6.5.2018 07:28)

Ja báb. formu vysteliem pečiacim paierom a nemusím umývať po upečení. :-)
V strede papier prederavím, aby sa navliekol na ten hrot vo forme. Nemusím vysypávať múkou.
sovka
zrovna som ju dopiekla a doporučujem :) nabudúce vyskúšam oddeliť bielka som zvedavá na rozdiel
spievanka
Veľmi chutná bábovka! Jednoduché pečenie a výsledok si môj vnuk Maťko a vnučka Barborka veľmi pochvaľujú. 👍




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia