Výletná zmes fotorecept

marianne - fotkamarianne, 31. októbra 2012
Výletná zmes (fotorecept)
Foto: marianne

Vhodné pre všetky ročné obdobia.Táto zmes je vynikajúcim zdrojom čistej,ľahkej energie pre výletníkov,ktorý často potrebujú zobnúť niečo za pochodu.Zmes možeme obmieňať podľa vlastnej fantázie Zobraziť celý popisVhodné pre všetky ročné obdobia.Táto zmes je vynikajúcim zdrojom čistej,ľahkej energie pre výletníkov,ktorý často potrebujú zobnúť niečo za pochodu.Zmes možeme obmieňať podľa vlastnej fantázie a dostupnosti prísad.Namiesto kešu môžeme použiť vlašské orechy,arašidy,namiesto hrozienok akékoľvek sušené ovocie ako slivky,figy,datle,marhule,banány..Vhodná desiata,olovrant aj pre deti.Recept je z ajurvédckej liečitelskej kuchárky.Skladujeme v dobre uzatvoriteľnej sklenenej nádobe.Moja nádobka mala 1l.

1l
porcia
5 minút
príprava
5 minút
na 150 °C

Suroviny

1 hrnček
1 Hrnček
1 hrnček
1,5 Hrnčeka (očistené)
3/4-1 hrnčeka
1 hrnček
trošku




Postup

  1. 1

    Dôkladne premiešame všetky prísady okrem hrozienok,ktoré si odložíme bokom.

    Výletná zmes (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmes rozložíme v tenkej vrstve na plech a pomaly pečieme v mierne vyhriatej rúre.Vyberieme z rúry,necháme vychladnúť.Plech vytiahneme z rúry ihneď,ako začne hnednúť kokos,treba to ustriehnúť,lebo môže zhorieť.Primiešame hrozienka.

    Výletná zmes (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ja milujem vlašáky,tak som si spravila v kombinácii s mandlami.

    Výletná zmes (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pre detičky aj dobrá svačinka do školy.

    Výletná zmes (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

ajsa20
nechapem naco sa to pecie....ale inak mnaaaaaaaaam
marianne
Aj ja som sa nad tym pozastavila,ze preco,ale v recepte sa tak pise,tak som spravila.Ale za tych 5 minut co je to v rure,to uzasne rozvoniava,hlavne tie kokosove chipsy.a tie mandle maju super chut..Myslim,ze keby sa zmes do rury aj nedala,nic sa nestane.
tiginko
ja mám podobnú, nepečenú zmes v robote v zásuvke, keď mám chuť si niečo zamlsať, len natiahnem ruku :-)
afataga
dobry napad, ja si myslim, ze sa to pecie kvoli tomu, aby sa aspon cast vody odparila a aby to potom neplesnivelo, ale ked tam potom das hrozienka...to ma miatne
sjuz
len pozor, kupovať LEN kvalitné orechy, nie tie najlacnejšie - často je ich nežiadúcou prímesou neviditeľná pleseň...
frezia68
Zaženie mlsné chúťky a veru urobím.V obchodoch dostať podobnú zmes,ale tiež nedôverujem kvôli plesni.Tvoj recept vyskúšam aj s tým pečením :-)
marianne
dakujem za komentariky:-)@frezia uz mnozstvo a chute si mozes korigovat a pokombinovat sama.Ja pridam nabuduce urcite viac kokosovych chipsov,tie mi chutia velmi..
ivocka5
@marianne , máš krásnu nádobu :-) a zmes si idem rýchlo nachystať do práce, aj keď asi bez pečenia, zachviľu vyrážam, to by som už nestihla :-)
lusinkab
taketo mam ja rada :-) normalne si to kupujem uz predrobene v obchode ale ked sa to da urobit doma tak preco nevyskusat :-)
marianne
dakujem dievcata:-)dobre to je,len to strasne laka maskrtit,ked je toho vela a veru musim ubrat,lebo akosi okruhliem:-DDD
irenaw
niekde som čítala, že keď má človek problém s plesňami (zrejme aj ten, čo problém nemá, aby si ho nevyrobil), má si všetky potraviny, ktoré by mohli pleseň obsahovať, krátko upiecť v rúre dokonca až na 200°C. boli tam spomenuté hlavne orechy, semená, sušené ovocie, dokonca vločky. asi preto sa to pečie a dobre, že sa pečie ;-) potraviny, ktoré sa jedia na mokro a surové, napríklad oriešky ráno do jogurtu, sa zas majú na 20 minút namočiť do citrónovej vody. ukladám, páči sa mi to
marianne
@irenaw musim povedat,ze mandle po upeceni maju vynikajucu chut.Len nabuduce to budem piect asi bez kokosovych chipsov,lebo okamzite hnednu...
marianne
@marikafil moj email:mchrenscova@gmail.com
Dakujem ti.Ano,to je ona.Mali sme tu taky maly obchodik,kde predavali presne tuto slovensku spaldovu muku,bola v takom zlto-hnedom obale.Ale obchodik majitel zrusil po vyse 20 rokoch a dal to do podnajmu Jednote a uz tam nie je.Do kauflandu tom mam daleko.Tak kupujem, aku mam po ruke.Dakujem Ti pekne za stranku,objednam si ju online:-) Si zlata.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia