Vylepšený perník

Vylepšený perník
stacy77777Stacy77777, recept pridal: 22. júla 2012 19:43Ďalšie jeho recepty

Moji synovia majú od malička najradšej klasický obyčajný perník a dudrali, že som im ho dlho neupiekla. Tak som sa snažila trocha im ho oživiť...

Suroviny

12
porcií
25
minút
príprava
35
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Práškový cukor vymiešame spolu s jedným celým vyjíčkom, postupne pridávame olej, mletú škoricu,džem, sódu bikarbonu, kakao a na koniec striedavo mlieko a múku, do ktorej sme vmiešali prášok do perníka. Tento rozpis surovín je na polovičnú dávku, dávala som iba na 30cm okrúhly plech.Pečieme na 180stupňoch, ako klasické piškótové cesto.
Vylepšený perník - obrázok 1

2

Uvaríme puding, do horúceho vmiešame nalámanú horkú čokoládu,miešame, kým sa nerozpustí. To som pochytila od Mataliptak, z jej banánovej rolády a veru sa to u nás uchytilo riadne.
Vylepšený perník - obrázok 2

3

Natrieme na cesto puding, necháme vychladiť a ľubovoľne dozdobíme šľahačkou a prípadne čokoládovými ozdobami. Priznám sa, že som na to vôbec nemala veľa času, ale tuším je v tom irónia, čím menej sa s tým "maľujete", tým viac to chutilo.
Vylepšený perník - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ppokia, 22. júla 2012 o 20:39
    zaujímaví recept,vyzerá chutne ukladám.


  • tinca, 22. júla 2012 o 20:40
    @stacy77777 úžasne si to vymyslela v tom reze je to krásne. Ja dávam do perníka slivkový lekvár, vyskúšaj dá to ohromnú chuť:) A BB-puding nemá chybu, včera som si ho kúpila, mám ho rada aj sám uvarený len tak s ovocím


  • adustek, 22. júla 2012 o 20:43
    tak to je pekné oživenie receptu :) určite vyskúšam


  • stacy77777, 22. júla 2012 o 20:45
    tinca- skúsim lekvár,už som tu na Vareche našla aj ďalší recept na perník s lekvárom, ja som väčšinou dávala domáci ríbezľový džem, ale som zvedavá na ten lekvár


  • mariaklara, 22. júla 2012 o 20:52
    Veľmi pekné, ukladám.


  • izabella929, 22. júla 2012 o 21:00
    vyzerá skvele.-))


  • salinka, 22. júla 2012 o 21:17
    To si ma ale potesila takto na koniec tyzdna:-) Skvela kombinacia pernika s cokoladovam pudingom a este k tomu do mojej oblubenej formy:-)))
    Jednoduche a chutne.


  • lorain20, 22. júla 2012 o 23:21
    Nema chybu, urcite v najblizsich dnoch upeciem.


  • cica2, 22. júla 2012 o 23:30
    aj moje deti majú radi perník a páči sa mi aj tvoj :-)


  • fanuso2, 22. júla 2012 o 23:46
    fakt vyzera dobre ...skusime ja rada peciem detom perniky tie miluju::)))


  • sonulienka, 23. júla 2012 o 11:29
    výborný 1******* už je v KK


  • medovnicek, 23. júla 2012 o 14:00
    mala si výborný nápad


  • sneica, 23. júla 2012 o 19:24
    skvele vylepseny pernik...


  • margaretka28, 23. júla 2012 o 20:09
    Super zlepšovák,ukladám.:-)


  • orchidea, 23. júla 2012 o 21:50
    zaujímavo vylepšený perník...BB puding mám rada, určite tvoj recept vyskúšam...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a na kyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist