Vylepšený perník

Vylepšený perník
stacy77777Stacy77777, recept pridal: 22. júla 2012 19:43Ďalšie jeho recepty

Moji synovia majú od malička najradšej klasický obyčajný perník a dudrali, že som im ho dlho neupiekla. Tak som sa snažila trocha im ho oživiť...

Suroviny

12
porcií
25
minút
príprava
35
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Práškový cukor vymiešame spolu s jedným celým vyjíčkom, postupne pridávame olej, mletú škoricu,džem, sódu bikarbonu, kakao a na koniec striedavo mlieko a múku, do ktorej sme vmiešali prášok do perníka. Tento rozpis surovín je na polovičnú dávku, dávala som iba na 30cm okrúhly plech.Pečieme na 180stupňoch, ako klasické piškótové cesto.
Vylepšený perník - obrázok 1

2

Uvaríme puding, do horúceho vmiešame nalámanú horkú čokoládu,miešame, kým sa nerozpustí. To som pochytila od Mataliptak, z jej banánovej rolády a veru sa to u nás uchytilo riadne.
Vylepšený perník - obrázok 2

3

Natrieme na cesto puding, necháme vychladiť a ľubovoľne dozdobíme šľahačkou a prípadne čokoládovými ozdobami. Priznám sa, že som na to vôbec nemala veľa času, ale tuším je v tom irónia, čím menej sa s tým "maľujete", tým viac to chutilo.
Vylepšený perník - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ppokia, 22. júla 2012 o 20:39
    zaujímaví recept,vyzerá chutne ukladám.


  • tinca, 22. júla 2012 o 20:40
    @stacy77777 úžasne si to vymyslela v tom reze je to krásne. Ja dávam do perníka slivkový lekvár, vyskúšaj dá to ohromnú chuť:) A BB-puding nemá chybu, včera som si ho kúpila, mám ho rada aj sám uvarený len tak s ovocím


  • adustek, 22. júla 2012 o 20:43
    tak to je pekné oživenie receptu :) určite vyskúšam


  • stacy77777, 22. júla 2012 o 20:45
    tinca- skúsim lekvár,už som tu na Vareche našla aj ďalší recept na perník s lekvárom, ja som väčšinou dávala domáci ríbezľový džem, ale som zvedavá na ten lekvár


  • mariaklara, 22. júla 2012 o 20:52
    Veľmi pekné, ukladám.


  • izabella929, 22. júla 2012 o 21:00
    vyzerá skvele.-))


  • salinka, 22. júla 2012 o 21:17
    To si ma ale potesila takto na koniec tyzdna:-) Skvela kombinacia pernika s cokoladovam pudingom a este k tomu do mojej oblubenej formy:-)))
    Jednoduche a chutne.


  • lorain20, 22. júla 2012 o 23:21
    Nema chybu, urcite v najblizsich dnoch upeciem.


  • cica2, 22. júla 2012 o 23:30
    aj moje deti majú radi perník a páči sa mi aj tvoj :-)


  • fanuso2, 22. júla 2012 o 23:46
    fakt vyzera dobre ...skusime ja rada peciem detom perniky tie miluju::)))


  • sonulienka, 23. júla 2012 o 11:29
    výborný 1******* už je v KK


  • medovnicek, 23. júla 2012 o 14:00
    mala si výborný nápad


  • sneica, 23. júla 2012 o 19:24
    skvele vylepseny pernik...


  • margaretka28, 23. júla 2012 o 20:09
    Super zlepšovák,ukladám.:-)


  • orchidea, 23. júla 2012 o 21:50
    zaujímavo vylepšený perník...BB puding mám rada, určite tvoj recept vyskúšam...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist