Foto: alexdidi
Spomínam na kachľovú pec u babičky, kde sa piekol chlieb, koláče, ale i tzv. podlistník, t.j. cesto ako na zemiakové placky alebo haruľu pečené Zobraziť celý popisSpomínam na kachľovú pec u babičky, kde sa piekol chlieb, koláče, ale i tzv. podlistník, t.j. cesto ako na zemiakové placky alebo haruľu pečené v rúre na kapustných listoch.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si plech na pečenie, potrieme masťou a uložíme naň kapustné listy. Zemiaky nastrúhame nie celkom na jemno, dáme na sitko a dobre vytlačíme vodu zo zemiakov do misy pod sitkom. Necháme chvíľu postáť, vodu zlejeme a škrób vrátime k zemiakom. Pridáme nastrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, múku, majoránku, soľ, mleté čierne korenie, rascu a kyslú smotanu.
-
2
Pripravené zemiakové cesto rozložíme na kapustné listy a dáme piecť do vyhriatej rúry.
-
3
Po pol hodine pečenia potrieme povrch roztopenou masťou a pečieme ďalších 30 minút.
-
4
Porežeme a podávame s hustou kyslou smotanou a mliekom.
- 5
Z tohto cesta som robila aj placky-nalešniky na suchej platni. Niekedy sa robili priamo na šporáku. Z oboch strán upečieme do zlatista.
- 6
Po upečení hneď, ešte horúce potierame surovým maslom.
- 7
Podávame tiež s hustou kyslou smotanou a kyslým mliekom.
- 8
Máme radi tieto placky, lebo nie sú tak nasiaknuté masťou a maslo im dodá lahodnú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Budem ich musiet spravit.
vyborny napad,ze sa nemusia smazit v oleji ci masti,iste su takto
lahsie pre zaludok;-)