Výborný tortový korpus

fotorecept
luwinka - fotkaluwinka, 10. septembra 2015
Výborný tortový korpus </h2> (fotorecept)
Foto: luwinka

Korpus som piekla vo väčšej forme o priemere 23 cm . Jeho výška je 5,5 cm. Prerezaný je na 2 diely. Keď sa pečie Zobraziť celý popisKorpus som piekla vo väčšej forme o priemere 23 cm . Jeho výška je 5,5 cm. Prerezaný je na 2 diely. Keď sa pečie v menšej forme , vtedy je prerezaný na 3 diely a vtedy je aj vyšší. Skúste aj vy. Všetko som nafotila celý postup.

25 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
200 g
150 g
1/2 dcl
1 ks
6 PL kopcovitých




Postup

  1. 1

    Vymiešame žltka s cukrom , postupne pridávame vlažnú vodu .

    Výborný tortový korpus </h2> (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Primiešame pomleté orechy.

    Výborný tortový korpus </h2> (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Múku rozmiešanú s práškom do pečiva pridáme do cesta a vymiešame.

    Výborný tortový korpus </h2> (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyšľaháme tuhý sneh z bielok a žľahka primiešame.

    Výborný tortový korpus </h2> (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové cesto .

    Výborný tortový korpus </h2> (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Formu vymastíme tukom a posypeme múkou po celom obvode. Dáme do nej hotové cesto.

    Výborný tortový korpus </h2> (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme v elektrickej trúbe na 180 stupňov 25 minút.

  8. 8

    Upečený korpus, necháme vychládnuť. Potom vyklopíme.

    Výborný tortový korpus </h2> (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A tu je hotový.

    Výborný tortový korpus </h2> (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Je pečený vo forme o priemere 23 cm a výška korpusu je 5,5 cm.

    Výborný tortový korpus </h2> (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Prerežeme ho na 2 diely.

    Výborný tortový korpus </h2> (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Ja som si ho upiekla dopredu, lebo ešte ho nepotrebujem plniť. Spravila som si podložku z tvrdého papiera. Korpus som zabalila do alobalu .

    Výborný tortový korpus </h2> (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Položila som ho na podložku a dala do mraziaku. Keď príde čas, tak ho naplním a ozdobím a bude krásna tortička:-)

    Výborný tortový korpus </h2> (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

marianne
dobry tortovy korpus sa vzdy prida, akokeby si nasiel...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia