Výborný tortový korpus

(fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Korpus som piekla vo väčšej forme o priemere 23 cm . Jeho výška je 5,5 cm. Prerezaný je na 2 diely. Keď sa pečie v menšej forme , vtedy je prerezaný na 3 diely a vtedy je aj vyšší. Skúste aj vy. Všetko som nafotila celý postup.

25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vymiešame žltka s cukrom , postupne pridávame vlažnú vodu .
  2. Primiešame pomleté orechy.
  3. Múku rozmiešanú s práškom do pečiva pridáme do cesta a vymiešame.
  4. Vyšľaháme tuhý sneh z bielok a žľahka primiešame.
  5. Hotové cesto .
  6. Formu vymastíme tukom a posypeme múkou po celom obvode. Dáme do nej hotové cesto.
  7. Pečieme v elektrickej trúbe na 180 stupňov 25 minút.
  8. Upečený korpus, necháme vychládnuť. Potom vyklopíme.
  9. A tu je hotový.
  10. Je pečený vo forme o priemere 23 cm a výška korpusu je 5,5 cm.
  11. Prerežeme ho na 2 diely.
  12. Ja som si ho upiekla dopredu, lebo ešte ho nepotrebujem plniť. Spravila som si podložku z tvrdého papiera. Korpus som zabalila do alobalu .
  13. Položila som ho na podložku a dala do mraziaku. Keď príde čas, tak ho naplním a ozdobím a bude krásna tortička:-)