Výborný tortový korpus (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Korpus som piekla vo väčšej forme o priemere 23 cm . Jeho výška je 5,5 cm. Prerezaný je
na 2 diely. Keď sa pečie v menšej forme , vtedy je prerezaný na 3 diely a vtedy je aj vyšší.
Skúste aj vy. Všetko som nafotila celý postup.
Postup
- Vymiešame žltka s cukrom , postupne pridávame vlažnú vodu .
- Primiešame pomleté orechy.
- Múku rozmiešanú s práškom do pečiva pridáme do cesta a vymiešame.
- Vyšľaháme tuhý sneh z bielok a žľahka primiešame.
- Hotové cesto .
- Formu vymastíme tukom a posypeme múkou po celom obvode. Dáme do nej hotové cesto.
- Pečieme v elektrickej trúbe na 180 stupňov 25 minút.
- Upečený korpus, necháme vychládnuť. Potom vyklopíme.
- A tu je hotový.
- Je pečený vo forme o priemere 23 cm a výška korpusu je 5,5 cm.
- Prerežeme ho na 2 diely.
- Ja som si ho upiekla dopredu, lebo ešte ho nepotrebujem plniť. Spravila som si podložku z tvrdého papiera. Korpus som zabalila do alobalu .
- Položila som ho na podložku a dala do mraziaku. Keď príde čas, tak ho naplním a ozdobím a bude krásna tortička:-)