Výborný perník fotorecept

alexandra20 - bez fotkyalexandra20, 10. novembra 2016

Tento perníček je u nás pravidelne kedže sa ho priatel nevie dojesť. Môžem len vrelo odporúčať. Úspech zaručený :-)

25
porcií
15 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
300 g
2 ks
1 bal
1 bal
1 PL
2 PL
1 KL
150 ml
500 ml
2 PL
200 g




Postup

  1. 1

    Pripravím si suroviny.

    Výborný perník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia vymiešam s práškovým cukrom. Múku, kypr. prášok, perníkový kypr. prášok, kakao, škoricu a sódu bikarbónu zmiešam dokopy.

    Výborný perník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne k vajičkam vymiešaným s cukrom primiešam múkovú zmes, olej, mlieko a nakoniec keď mám všetko vymiešané pridám 2 lyžice lekváru. Ja mám najradšej jahodový ale každý podľa svojej chuti.

    Výborný perník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravenú zmes vylejem na plech vystlaný s papierom na pečenie. Pečiem pri teplote 180 stupňov C 25-30 minút. Záleží od rúry, ja pečiem odhadom, prípadne vyskúšam popichať špajdlou či je už hotový.

    Výborný perník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotovú piškótu nechám vychladnúť. Potriem lekvárom, v mojom prípade jahodovým.

    Výborný perník (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na záver si pripravím čokoládovú polevu. Zvykla som používať čokoládu z Rakúska ale nie vždy sa k nej dostanem tak ako rovnocennú náhradu som objavila čokoládu na varenie v Lidli. Čokoládu rozpustím vo vodnom kúpeli alebo na panvici s maslom, každý podla toho či má rád čokoládu redšiu alebo hustejšiu. Hotovú čokoládu natriem na lekvár a nechám stuhnúť. Nakrájam na kocky a podávam najlepšie s pohárom mliečka. Dobrú chuť.

    Výborný perník (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

stanci11
Milujem perník! Vždy rada skúsim nový recept ;) Škoda len že doma ho nevedia oceniť :( ešteže vždy môžem rozdávať v práci aby som to celé nezjedla sama :D
rulik
som neskúsený, ale nie je tam toho PDP a bicarbony veľa, včera som tu našiel podobný jablkový perník, nakúpil som suroviny, idem upiecť a tam bol len 1 PDP-perníkový
alex37
..ja by som dala len 1ks kypriaci prášok do perníka, keď už je to perník, na 400g múky je to akurát...
aciroks
ked dávaš kypriaci prášok do perníka,tak netreba už druhý a ani sodu by som nedavala.Nechcem poučať,ale keby si robila ten istý koláč a do každého by si dala zvlášť sodu a zvlášť kypr.prášok ,tak aj chuť by bola iná.Ver mi.Kypr.prášok ma presne také isté zloženie ako obyčajný,len naviac obsahuje perníkové korenie.pozdravujem,
alexandra20
@Aciroks (11.11.2016 10:54)

tento perník robím už roky v takomto zložení a nám takto chutí, skúšala som to už aj s perníkovým korením ale úplne to pokazilo celý koláč. ale každý podla svojej chuti. mam to odskúšané
alexandra20
@Stanci11 (11.11.2016 05:27)

u nás je hlavný jedáč priateľ ale vždy naň prídu aj malé kobilky (švagrininé 3 ročné dvojičky) takže dlho nevydrží. skúšala som už viac perníkov ale tento je určite najlepší
alexandra20
@Rulik (11.11.2016 08:08)

každý podla svojej chuti, mne sa tento osvečil v takom zložení v akom je aj keď som skúsila pozmeniť sem tam pár vecí nikdy nebol taký vláčny a nadýchaný.
ancicka
Alexandra20 ,súhlasím s Tebou,že každý podľa svojej chutí,ale nemohla by si skúsiť aj ináč?Tu si veľa kucharečiek návzajom radí ataktiež sa veľa naučílo ,vrátane mňa.
Ked nevyskúšaš aj iné varianty,tak sama neprídeš na to,čo je lepšie.
Vyžšie spomínaš,že Vám to chutí tak už roky a perníkové korenie obsahuje aj KP do perníka.Ked si len s korením,tak si ho tam asi dala veľa,ked pokazilo chuť.
Ja si myslím,že skôr tu bolo komentované tie 2 kypriace prášky a soda.ozaj je to zbytočné aj podľa mňa.
Prosím neuraz sa,ale príjmi to ako radu a názor.Pozdravujem!
verblunka
Perník podľa tohto receptu pečiem už viac ako 25 rokov, verte, že všetkého je akurát.
veronah
Tak takýto "výborný perník" doslova prebitý chémiou by som nejedla a už vôbec nedala deťom ... veď ta chuť už musí byť po toľkých práškoch nepríjemná ... alebo sa pečie podľa pravidla: nech je v tom čokoľvek, hlavne nech to dobre vyzerá?
fcielkamaja
Vyzerá to veľmi dobre a chutne, ale perník bez medu nie je perník !
Je to piškót s cukrom a s perníkovým korením.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia