Výborný mrkvový perník

Výborný mrkvový perník
Foto: ailuj82
ailuj82Ailuj82, recept pridal: 11. januára 2011 10:07Ďalšie jeho recepty

Moje experimenty. A celkom vydarené :-)

Suroviny

8
porcií
20
minút
príprava
25
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Mrkvu očistíme a najemno nastrúhame. Zmiešame s múkami, pridáme detskú výživu, vajcia, perníkové korenie, sódu, cukor, olej a zamiešame. Podľa potreby pridáme kofolu /asi deci/ - cesto má byť hustejšie, ale aby sa dalo liať.
Výborný mrkvový perník - obrázok 1

2

Malý plech alebo okrúhlu formu s priemerom 30 cm vystelieme papierom na pečenie. Nalejeme 2/3 cesta a posypeme hrozienkami. Do zvyšného cesta pridáme asi 1 PL kakaa, zamiešame a vylejeme na hrozienka. Vrch posypeme hrubo nastrúhanou čokoládou a vložíme do vyhriatej rúry.
Výborný mrkvový perník - obrázok 2

3

Pečieme cca 20-25 minút. Perník je šťavnatý a nie moc sladký :)
Výborný mrkvový perník - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • halina, 11. januára 2011 o 12:34
    Ahojky Ailuj82, mám taký pocit, že v bode 2 prišlo k nejakej chybe s počítačom a ža sa tam okopíroval bod 1, prosím o opravu receptu, pretože ma to zaujalo, určite je to mňamkové, ďakujem...


  • ailuj82, 11. januára 2011 o 12:54
    @halina - ďakujem, už je to opravené. Neviem prečo mi to robí, nie je to po prvý krát :(


  • danila, 11. januára 2011 o 18:58
    tak takúto dobrotku ja môžem,mňam


  • mikat, 12. januára 2011 o 15:17
    Môžem sa opýtať, akú funkciu plní kofola? Chcem ju nahradiť niečím iným... Inak, výborný tip na zdravý koláčik a hlavne, nepresladený :)


  • ailuj82, 12. januára 2011 o 15:19
    @mikat - kofolu som tam dala na zriedenie cesta. Môžeš použiť minerálku alebo mlieko.


  • mikat, 12. januára 2011 o 23:45
    Ďakujem :) Koláčik vyskúšam :)


  • evanaaa, 13. januára 2011 o 15:36
    Dobre vyzerajúci koláč, páči sa mi. A čo s atýka tej kofoly, podľa mňa prispeje k zaujímavej chuti, veď je aj kof, bez cukru, ak už ide o to. Ináč, dobrý aj pre diabetikov.Stačí len niektoré suroviny, napr. cukor nahradiť sladidlom.


  • ailuj82, 13. januára 2011 o 16:01
    @evanaaa - ďakujem


  • evanaaa, 13. januára 2011 o 20:45
    Ailuj82, nemáš za čo.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist