Výborný mrkvový perník

Výborný mrkvový perník
Foto: ailuj82
ailuj82Ailuj82, recept pridal: 11. januára 2011 10:07Ďalšie jeho recepty

Moje experimenty. A celkom vydarené :-)

Suroviny

8
porcií
20
minút
príprava
25
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Mrkvu očistíme a najemno nastrúhame. Zmiešame s múkami, pridáme detskú výživu, vajcia, perníkové korenie, sódu, cukor, olej a zamiešame. Podľa potreby pridáme kofolu /asi deci/ - cesto má byť hustejšie, ale aby sa dalo liať.
Výborný mrkvový perník - obrázok 1

Malý plech alebo okrúhlu formu s priemerom 30 cm vystelieme papierom na pečenie. Nalejeme 2/3 cesta a posypeme hrozienkami. Do zvyšného cesta pridáme asi 1 PL kakaa, zamiešame a vylejeme na hrozienka. Vrch posypeme hrubo nastrúhanou čokoládou a vložíme do vyhriatej rúry.
Výborný mrkvový perník - obrázok 2

Pečieme cca 20-25 minút. Perník je šťavnatý a nie moc sladký :)
Výborný mrkvový perník - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

9 komentárov k receptu
  • halina, 11. januára 2011 o 12:34
    Ahojky Ailuj82, mám taký pocit, že v bode 2 prišlo k nejakej chybe s počítačom a ža sa tam okopíroval bod 1, prosím o opravu receptu, pretože ma to zaujalo, určite je to mňamkové, ďakujem...


  • ailuj82, 11. januára 2011 o 12:54
    @halina - ďakujem, už je to opravené. Neviem prečo mi to robí, nie je to po prvý krát :(


  • danila, 11. januára 2011 o 18:58
    tak takúto dobrotku ja môžem,mňam


  • mikat, 12. januára 2011 o 15:17
    Môžem sa opýtať, akú funkciu plní kofola? Chcem ju nahradiť niečím iným... Inak, výborný tip na zdravý koláčik a hlavne, nepresladený :)


  • ailuj82, 12. januára 2011 o 15:19
    @mikat - kofolu som tam dala na zriedenie cesta. Môžeš použiť minerálku alebo mlieko.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 4 komentárov)
  • mikat, 12. januára 2011 o 23:45
    Ďakujem :) Koláčik vyskúšam :)


  • evanaaa, 13. januára 2011 o 15:36
    Dobre vyzerajúci koláč, páči sa mi. A čo s atýka tej kofoly, podľa mňa prispeje k zaujímavej chuti, veď je aj kof, bez cukru, ak už ide o to. Ináč, dobrý aj pre diabetikov.Stačí len niektoré suroviny, napr. cukor nahradiť sladidlom.


  • ailuj82, 13. januára 2011 o 16:01
    @evanaaa - ďakujem


  • evanaaa, 13. januára 2011 o 20:45
    Ailuj82, nemáš za čo.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist