Výborný mrkvový perník

Výborný mrkvový perník
Foto: ailuj82
ailuj82Ailuj82, recept pridal: 11. januára 2011 10:07Ďalšie jeho recepty

Moje experimenty. A celkom vydarené :-)

Suroviny

8
porcií
20
minút
príprava
25
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Mrkvu očistíme a najemno nastrúhame. Zmiešame s múkami, pridáme detskú výživu, vajcia, perníkové korenie, sódu, cukor, olej a zamiešame. Podľa potreby pridáme kofolu /asi deci/ - cesto má byť hustejšie, ale aby sa dalo liať.
Výborný mrkvový perník - obrázok 1

2

Malý plech alebo okrúhlu formu s priemerom 30 cm vystelieme papierom na pečenie. Nalejeme 2/3 cesta a posypeme hrozienkami. Do zvyšného cesta pridáme asi 1 PL kakaa, zamiešame a vylejeme na hrozienka. Vrch posypeme hrubo nastrúhanou čokoládou a vložíme do vyhriatej rúry.
Výborný mrkvový perník - obrázok 2

3

Pečieme cca 20-25 minút. Perník je šťavnatý a nie moc sladký :)
Výborný mrkvový perník - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • halina, 11. januára 2011 o 12:34
    Ahojky Ailuj82, mám taký pocit, že v bode 2 prišlo k nejakej chybe s počítačom a ža sa tam okopíroval bod 1, prosím o opravu receptu, pretože ma to zaujalo, určite je to mňamkové, ďakujem...


  • ailuj82, 11. januára 2011 o 12:54
    @halina - ďakujem, už je to opravené. Neviem prečo mi to robí, nie je to po prvý krát :(


  • danila, 11. januára 2011 o 18:58
    tak takúto dobrotku ja môžem,mňam


  • mikat, 12. januára 2011 o 15:17
    Môžem sa opýtať, akú funkciu plní kofola? Chcem ju nahradiť niečím iným... Inak, výborný tip na zdravý koláčik a hlavne, nepresladený :)


  • ailuj82, 12. januára 2011 o 15:19
    @mikat - kofolu som tam dala na zriedenie cesta. Môžeš použiť minerálku alebo mlieko.


  • mikat, 12. januára 2011 o 23:45
    Ďakujem :) Koláčik vyskúšam :)


  • evanaaa, 13. januára 2011 o 15:36
    Dobre vyzerajúci koláč, páči sa mi. A čo s atýka tej kofoly, podľa mňa prispeje k zaujímavej chuti, veď je aj kof, bez cukru, ak už ide o to. Ináč, dobrý aj pre diabetikov.Stačí len niektoré suroviny, napr. cukor nahradiť sladidlom.


  • ailuj82, 13. januára 2011 o 16:01
    @evanaaa - ďakujem


  • evanaaa, 13. januára 2011 o 20:45
    Ailuj82, nemáš za čo.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist