Výborný krémeš

andrea161 - fotkaandrea161, 27. mája 2013
Výborný krémeš
Foto: andrea161

Už som vyskúšala veľa receptov na krémeš, ale tento je naozaj najlepší zo všetkých. Bude to asi preto, že som ho robila podľa seba Zobraziť celý popisUž som vyskúšala veľa receptov na krémeš, ale tento je naozaj najlepší zo všetkých. Bude to asi preto, že som ho robila podľa seba a nie podľa receptov. Chutí celej rodine! Vyskúšajte aký úspech budete mať vy ;)

Suroviny

400 g
Plnka:
1 l
13 PL
2 ks
1 bal.
3 ks
185 g
3
Šľahačka:
 500ml
2ks
1ks
Čokoládová poleva:
1ks




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto si rozdelím na polovicu, vyvaľkám, uložím na opak plechu a popichám (dôkladne) vidličkou. Dám piecť. Nebudem písať stupne ani minúty, pretože každá rúra je iná ;) Jeden plát nechám chvíľu vychladnúť, ale ešte teplý ho krájam na štvorčeky.

  2. 2

    Mlieko si nalejem do hrnca, ale nie všetko. Pridám cukor a dám variť. Medzitým si vyšľahám bielka. Potom do mlieka, čo som si nechala, pridám 2 zlaté klasy a 1 vanil. puding, rozmiešam a pridám 3 žĺtka a zasa rozmiešam. Keď mi mlieko v hrnci vrie, tak nalejem zvyšok mlieka a miešam do zhustnutia. Do hotovej ešte horúcej kaše primiešam sneh z bielkov a potom ju dám chladiť. Na vrch dám plátok masla, aby sa neurobila kôrka.

  3. 3

    Medzitým ako sa mi chladí kaša, vymixujem si maslo. Keď je kaša vychladnutá, postupne ju pridávam k maslu a mixujem. Krém natriem na upečený plát.

  4. 4

    Šľahačkovú smotanu vylejem do misky a pridám 2 vanilínové cukre. Začnem mixovať a asi po desiatich sekundách postupne prisypávam stužovač. Vyšľahám a natriem na krém. Poukladám nakrájané štvorčeky, ak niektoré nevychádzajú, tak ich ešte zrežem. Nakoniec si v miske nad parou roztopím čokoládu na varenie s kúskom cery (píšem kúsok, pretože ju dávam od oka) a natriem na cesto.

  5. 5

    Potom ho dám vychladnúť do chladničky. Ale najlepší je aj tak na ďalší deň. Prajem dobrú chuť!!!

Diskusia k receptu

jessinka
Už dlhšie sa chystám urobiť krémeš a tento sa mi naozaj pozdáva, cez víkend vyskúšam !! :)
valeri
Ja mám presne takýto recept :-)), ale už dávnejšie som ho nerobila. Verím, že všetkým chutil :-))
marienka44
@Andrea161 ,ja mam nedoveru ku kremom s pudingom, lebo nedrzia dlho hustu konzistenciu. Moj recept som ziskala od vychýreneho miestneho cukrara, kde sa pridava do mlieka okrem 2 Zlatych klasov aj 5 PL grísovej hrubej muky, 4 žĺtky, cukor a sneh z bielkov za horuca.
Za mojich mladych liet sa kremes nerobil so slahackou a polevou, to su uz vylepsenia modernej doby. :-) Ten postup s pokrajanymi stvorcami cesta máme totozny. Pre istotu ukladam do KK a vyskusam. Dakujem, prajem pekny den.
mimka946
pekny len ja ho nerobim z liatkoveho cesta :) z cestom sa sice tachsie pracuje ako s listkovym no ked uz robiť kremes tak poriadny kebyze si chcem ulahčiť robotu tak idem do cukrarni :) NEBER to ako vycitky vyzera chutny a urcite aj je :)
baty
No ak uz mam pridat recept tak sa snazim aby aj vyzeral,na tento ozaj nemam chut aj keby bol ozaj neviem aky vyniikajuci,myslim ze by sa ludia nemali prezentovat za kazdu cenu,vyzera to ako nepodareny grc...,nehnevajte sa ale trochu sebakritiky nezaskodi..
laurisia
A teraz budem za zlú moralistku, ale ... ako dieťa ma učili, že na jedlo sa nikdy nehovorí "fuj" ani nič podobné. Akosi sa nemôžem preniesť na Vareche cez vyjadrenia typu, že kaša sa "zgrcne", alebo, že jedlo vypadá ako "grc" ...
Čo sa receptu týka - bielka do krému nejdú, dávajú sa len žĺtka? Lebo ja mám mierne podobný recept a pridávam aj sneh z bielkov.
mesiar50
Navlas podobné ako som to robieval aj ja..i keď z jedným rozdielom,že sneh z bielkov pomiešam s pudingom ešte za tepla.To len ako tip..nie víčitka.
Tvoje krémeše sú určite chutné vďaka za pripomenutie tejto dobroty.Rcp si uložím v budúcnosti sa mi zíde ako inšpirácia.Ďakujem
darina57
pozrite sa na moj krekes ..  varecha.pravda.sk/recepty/kremes/39256-recept.htm...
nechcem sa chvalit..ale tu na tomto fore som skoncila..lebo peciem ,,snazim sa fotky aby boli krasne..samozrejme kolaciky su chutne..a recepty mi neschvalia..napisu ze su skryte..pozrite si moje vytvory ci su neni vhodne aby boli tu prezentovane..naposledy som davala zakusok tento:  www.mimibazar.sk/recept.php?id=53797...
a bol ulozeny a skryty..a mala som napisane vsetko postup aj ingrediencie..pisala som adminke a nieco napisala ohladom datumu..co ma datum spolocne s tym aby mi bol uverejneny recept?dost koncim..tu..je to tu byrokracia..asi podla znamosti..alebo ja uz neviem..co..kludne nech si to precita aj adminka..a moj profil cely vymaze..za dobrotu..............
frezia68
@darina57 :Tvoj krémeš je krásny ! Ale myslím,že redakcia by ho určite uverejnila,ak ku koncu receptu klikneš na :" Uložiť a publikovať" a nie na: "Skrytý recept." Over si,ako si ukončila recept a možná zistíš svoj omyl :-)
andrea161
Ďakujem za komenty....vopred sa ospravedlňujem, na bielka som zabudla, ale už som to napravila....prepáčte
lubicka64
Krém robím bez masla,poradím, jedno upečené lístkové cesto polejeme čokoládou.Keď začne čokoláda tuhnúť,predznačím si ostrým nožom štvorčeky,keď stuhne,podľa nich pokrájam úhľadné štvorce.Potom vyzerajú ako z obchodu. Ak sa Vám nechce piecť,používam Be-Be keksy alebo ešte lepšie,maslové keksy z Lidla. To 200 gramové balenie je akurát na jeden plech krémešov a sú super.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia