Výborný domáci chlieb

cicamaci - fotkacicamaci, 21. mája 2010
Výborný domáci chlieb
Foto: cicamaci

Je to vyborny domaci chlieb,ja už chlieb nekupujem pripravujem ho stale doma a manžel a naši priatelia sa naňho stale tešia.Odporúčam vyskúšať!!!

60 minút
príprava
30-40 minút
na 220 °C

Suroviny

2 ks
5  KL
2 PL
2  PL
1  l
2 Kg
4 KL
3-4 PL




Postup

  1. 1

    Do misy v ktorom budeme miesiť rozmrvíme droždie pridame cukor,polohrubú a hrubú múku.Zalejeme troškou vlažnej vody. Dáme na teplé miesto odpočinúť asi tak na 10 minút kysnúť.

    Výborný domáci chlieb - obrázok 1
  2. 2

    Potom pridáme doň hladké múky,soľ a vodu.Vypracujeme vláčne cesto. Odložíme na teplé miesto kysnúť.

    Výborný domáci chlieb - obrázok 2
  3. 3

    Po vykysnutí vyklopíme z misy a rozdelíme na dva časti. Vyformujeme 2 bochníky polozíme ich na olejom natretý a múkou posypaný plech krížom. Na jeden plech by sa mali zmestit obidva chlebíky. Potreme slanou vodou a nechame ešte na plechu podkysnúť 25 minút. Kým necháme podkysnúť zapneme si rúru . Potom zarežeme 3 krat krížom a dame piecť.Po upečení hneď za horúca znova potreme slanou vodou a prikryjeme utierkou a tak necháme vychladnúť.Po vychladnutí dame do sáčka.

    Výborný domáci chlieb - obrázok 3

Diskusia k receptu

alexdidi
vyzerá to veľmi dobre a hlavne jednoducho...skúšala som už niekoľko druhov chlebíkov, ale nikdy som nebola spokojná na 100%, tak vyskúšam ten tvoj...
zdezda
Fíííha, až z 2 kg hl.múky? A len 40 min. piecť? To sa mi nezdá :-)
zdezda
:-) určite ho vyskúšam, no z 1/2 dávky, dík :-)
sracz
Ahoj Cicamáci! Vyskúšal som už veľa receptov, tak vyskúšam aj tento. Veľmi sa mi páči. Čo keď to bude ten, na ktorý mám chuť už dĺĺĺho! Len či sa opäť nepotknem na tunajšej múke. Zamiesim, upečiem, ochutnám, odfotím a určite dám vedieť, ako som dopadol! Ciao a dozdziveňa!
pekarik
dobrá prípomienka na dubu pečenia,tá je krátka preto,že z lkg múky mal by som získať 1,3-1,4 kg výrobku a to je zbytočne veľká hmotnosť ,znížil by som to na 1,2 kg múky,2% droždia a 2% soli,trošku cukru,do kvasu by som prídal trochu octa a kvasil aspoň 3O min.
sovka62
Vyskúšam presne podľa receptu a uvidím. Niet nad domáci chlebík, už len pre tú vôňu po celom byte.
marienka44
Nie su tam zemiaky varene postruhane? Ani rasca? Do cesta ma ist aj KL octu, aby sa vytvoril lepok. Aj 1 PL oleja, bude makksi. Ja peciem v rimskom pekaci, ktory vopred na 1-2 hod. namocim /aj veko/ do vody. Potom ho vysteliem peciacim papierom a dam vypracovane cesto v pekarni na č.8. Potriem tiez vodou. Chlebik si zachova pekny tvar. Pecie sa aj zhora, i ked je pocas pecenia veko. Asi 60 min. piect. Potom este odklopim veko, aby bola chrumkava kôrka.
Preco nepeciete na peciacom papieri? Je to istejsie.
evanaaa
Marienka44, toto je asi iný recept, je ich iste veľa a tento je vyskúšaný.Arasca sa všade nedáva, veď aj v obchode je rascový chlieb a okrem neho aj iné druhy. Len ma tiež trochu zarazilo to množstvo múky a len kocka droždia.
marienka44
Rasca len vylepsi chlieb. Biela muka, ktoru pouzivas na pripravu horespominaneho chleba, odvapnuje kosti a okysluje organizmus /podobne aj biely repny cukor/. Urcite ste obézni, lebo obezita je choroba z prekyslenia tela. Nemám pravdu, Cicamaci? Ja sa uz dlhsiu dobu odkyslujem vhodnou stravou a s vyziv. pripravkom Alkala N. Schudla som za 2 mesiace asi 7-8 kg! :-)
cicamaci
Existuje určite vela receptov na omaci chlebík ale pre mňa sa osvedčil tento pretože je vyborný,ľahko sa pripravuje a doba pečenia je tiež v poriadku. Upečie sa pekne za 30-40 minút. Pripravovala som ho už niekoľko krát!

violetacamorova
robíš tento chlebík iba s čerstvým droždím, alebo aj so sušeným? Ak áno koľko sušeného by tam malo ísť? Ďakujem!!!!!!!!
cicamaci
robievam ho len z cerstveho drozdia. Ja vôbec nepouzívam susene drozdie nemam ho rada
cajiky
Cicamaci, drž palce, idem ho vyskúšať !!
cajiky
Vydaril sa fantasticky, práve mi kysne cesto na nový, ten už sme stihli pojesť :-))))))))
cicamaci
som rada ze vam chutí. ja ho tiez robím z dvoch davkoch lebo hned sa zje. Nestihne ani vychladnúť...
tinka1
chlebik je urcite uzasny :) urcite vyskusam :) @marienka44 pride mi to ako reklama na pripravky na chudnutie :D
moje4
je vynikajuci hadam jeden z najlepsich co som odtialto skusala,uz som ho robila 3x stale vynikajuci,nerobim ho z 2kg, ale delila som 3troma.Je super mozem odporucit vyskusat:-)
evita16
Môj prvy vytvor podľa tohto receptu z polovičnej dávky.uz sa teším na rano ako si pocítime.dakujem za recept


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia