Výborný cviklovo mrkvový šalát

nique666 - fotkanique666, 11. apríla 2012
Výborný cviklovo mrkvový šalát
Foto: nique666

Úžasná kombinácia cvikly, mrkvy, cesnaku, rukoly a syru. Recept je upravený, inšpirovala som sa receptom z časopisu. Je naozaj výborný, prajem dobrú chuť :)

4
porcie
45 minút
príprava
35 minút
na 250 °C

Suroviny

400 g
300 g
4 - 6 strúčiky
200 g




Postup

  1. 1

    Cviklu nakrájame na menšie štvrťky, pridáme olivový olej, soľ, čierne korenie a tymián, premiešame a dáme piecť na 20 minút.

  2. 2

    Pridáme na kúsky nakrájanú mrkvu, nadrobno nasekaný cesnak, premiešame a dáme piecť na 15 - 20 minút. V originálnom recepte kozí syr a cesnak pridáme 5 minút pred dopečením, ja som to však pozmenila, je to jednoduchšie :)

  3. 3

    Keď je už cvikla a mrkva upečená pridáme na kocky nakrájaný syr a rukolu podľa chuti. Môžete podávať ako prílohu k mäsu alebo ako hlavné jedlo. Prajem dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

orchidea
Páči sa mi tvoj šalát, ukladám si recept, šaláty máme doma radi.
evilauri
pre mna nieco celkom nove, dobre vyzera a urcite bude aj chutny, ukladam :-)
marienka44
@Nique666 ,zdravy salatik a aj dobry. Len sa chcem opytat, ci cviklu pred pecenim /alebo aj po upeceni/ netreba osupat. Ukladam do KK.
lucylee
Prave som ho dotlacila. Ja som pouzila pastrnak namiesto mrkvy, ale nabuduce ho nakrajam na vacsie kusy. Tak isto cesnak treba fakt pridat na poslednu chvilu, pretoze si neviem predstavit, co z neho ostane, ked ho tam nechas 20 minut na 250 stupnov. Ja som pouzila okrem rukoly este polnicek a salat som poprasila balzamikom a citronovou stavou. Nabuduce skusim spolu s cviklou upiect aj salotku. A velmi sa k tomu hodi dresing z kyslej smotany, bieleho jogurtu a horcice. Dala som nizkotucný syr s bielou plesnou spolu s cesnakom tesne pred vybratim z rury, krasne sa roztiekol. Salat kazdemu odporucam. Vyborna vecera.
nique666
marienka44 ano cviklu samozrejme treba osupat pred pecenim, tak isto ako aj mrkvu :) tento salatik mam naozaj velmi rada a da sa upravit podla toho komu ako chuti :P jednoduchy, zdravy a chutny, ja ho mam osobne radsej studeny :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia