Výborný banánový zákusok

shihtzu - fotkashihtzu, 8. novembra 2015
Výborný banánový zákusok
Foto: shihtzu

Tento zákusok som prvý krát robila s obavami či sa mi vôbec podarí urobiť presne iba podľa návodu napísaného na papieri, nakoľko som nemala Zobraziť celý popisTento zákusok som prvý krát robila s obavami či sa mi vôbec podarí urobiť presne iba podľa návodu napísaného na papieri, nakoľko som nemala fotografiu a receptom bez fotky moc neverím... Skúsila som aj tak zákusok upiecť, no a tu je výsledok, je fantastický, lahodný, s kávičkou alebo čajíkom akurát na príjemné relaxovanie a vychutnávanie... Vyskúšajte a posúďte sami.

15-20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
200 g
5 PL vlažná
5 PL
175 g
25 g
1/2 bal.
2-3 ks
2x250 ml
250 g
100 g s banánovovou príchuťou (alebo obyčajná)
5 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Bielka s kryštálovým cukrom vyšľaháme dotuha, po jednom postupne všľaháme žĺtka a po lyžiciach olej a vlažnú vodu. Zľahka vmiešame aj preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto vylejeme na plech. Pečieme pri 180 C asi 30 minút. Po upečení necháme riadne vychladnúť.

  2. 2

    Vyšľaháme si šľahačky s dvomi kopcovitými lyžicami práškového cukru. Asi v polovici šľahania pridáme stužovače šľahačky a došľaháme.

  3. 3

    V inej miske si vymiešame mascarpone s tromi lyžicami práškového cukru a po častiach do toho vmiešame vyšľahané šľahačky.

  4. 4

    Banány si pokrájame a pokvapkáme citrónovou šťavou aby nám v zákusku nezhnedli. 1/3 plnky natrieme na upečený korpus, poukladáme nakrájané banány a natrieme zvyšnú plnku. S plnkou treba pracovať rýchlejšie alebo pokiaľ si naukladáme banány na plnku, tak zatiaľ si plnku uložíme do chladničky.

  5. 5

    Na vrch šľahačkovej plnky si nastrúhame 1 tyčinku Margot. Máme zákusok hotový a dáme do chladničky na pár hodín chladiť. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

izabella929
videla som niečo podobné, alebo práve tento na FB. páči sa mi a možno niečo podobné už mám aj v albume..už si to ani nepamätám...keď idem niečo piecť, už sa musím pozrieť do albumu, či to tam ešte náhodou nemám...)
shihtzu
kukulienka71 veď to, že tých receptov čo sú veľmi lákavé je tu mnoho, tento môj stojí naozaj za vyskúšanie, je to rýchlovečka a výborná mňamka
shihtzu
izabella929 tiež som sa s inými receptami stretla na viacerých internetových stránkach o receptoch alebo sociálnych sieťach, tento som dostala od známej, nikdy som ho nevidela a bez fotky recepty nerada robím, mám rada predstavu o hotovom jedle...
kukulienka71
@shihtzu , milo propaguješ, to je sympatické:-)
dávnejši, keď nebol net a fotky v časopisoch, gazdinky museli zapojiť viac svoju predstavivosť, možno sme už zleniveli:-)) čím viac človek pečie, tým má viac skúseností, už na základe surovín, ich pomerov a zloženia si predstaví výsledok, niekedy nemusí byť ani foto a neunikne nám vynikajúci recept. Ak je však lákavé foto k tomu, nie je o čom, to je aj tento prípad. A sú aj prípady, že foto je síce krásne, ale recept sklame. Tak musíme veľa veľa piecť a skúšať, aby sme už na prečítanie videli, či sa recept oplatí skúšať.
erika212
Dnes som ho upiekla a je super. Vyhodou je, ze je rychlo a lahko spraveny a pritom na tanieriku vyzera honosne. Urcite ho este budem piect.
shihtzu
erika212, presne tak, je to super, že je rýchlo hotový a vyzerá fakt ako lepší zákusok, tiež som ho robila dva víkendy po sebe ;)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia