Čokoládový zákusok

Výborný a rýchly čokozákusok (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Keď chcete mať rýchlo a dobre upečené určite vyskúšajte tento zákusok ak ho už náhodou nepoznáte. Je skutočne výborný pre tých čo majú radi čoko zákusky.

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme všetky suroviny čo budeme potrebovať na cesto.
  2. Cesto si pripravíme nasledovne. Žĺtky vyšľaháme do peny s cukrom, bielka vyšľaháme do tuha. Múku zmiešame s kakaom a PDP. Múku kakao a PDP si dobre spolu zmiešam.
  3. Keď máme takto všetko pripravené si k žĺtkovej peny primiešam postupne múku zmiešanú s kakaom a PDP, mlieko a olej. Dobre zamiešam a na koniec pridám vyšľahané bielky. Ešte raz dobre premiešam a vylejem na plech, ktorý som si vymastila. Dám do rúry a pečiem na 180 stupňov 30 minút. Ale tu si už každá svoju rúru poznáte. Ja skúšam špajdlou do stredu keď je čistá koláč vyberiem.
  4. Pokiaľ sa nám koláč pečie, si pripravíme zálievku. Mlieko zohrejeme, pridáme cukor a na koniec rum. Dobre pomiešame.
  5. Koláč upečený a poliaty zálievkou.
  6. Pokiaľ nám koláč chladne si urobíme krémovú polevu. - Smotanu zahrejeme, nesmie vrieť a nalámeme do nej čokoládu. Ja som mala 52% a 75%. Dala som pol na pol ale kľudne môžete dať aj obyčajnú na varenie. Miešame pokiaľ sa čokoláda v mlieku nerozpustí. Potom nalejeme na koláč a dáme do chladničky stuhnúť. Najlepšie z večera do rána.
  7. Po stuhnutí nakrájame a koštujeme.
  8. No a urobíme si kávičku a máme veget. Ešte poznámočka - pečieme na menší plech.
  9. Tak čo skúsite a upečiete? Je naozaj jednoduchý aj pre tých čo veľa nepečú ho určite dokážu upiecť.