Výborné lazane fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 18. februára 2016
Výborné lazane (fotorecept)
Foto: monty469

Keď bol syn malý, často pozeral rozprávku Garfield. Je o tučnom ryšavom kocúrovi, ktorý zbožňoval lazane. Syn mi o nedal pokoj, lebo aj on chcel Zobraziť celý popisKeď bol syn malý, často pozeral rozprávku Garfield. Je o tučnom ryšavom kocúrovi, ktorý zbožňoval lazane. Syn mi o nedal pokoj, lebo aj on chcel lazane ako Garfield.A odvtedy ich robím. Patrí to medzi synove top jedlá, ale aj dcéra ich má rada.

40 minút
na 200 °C

Suroviny

650 g
1 ks
1 ks
800 g z konzervy lúpané
1 ČL
1 ČL
200 ml (alebo voda)
2 PL
250 g
1 bal.
Bešamel:
3 PL
4 PL
200 ml (nemusí byť)
550 ml
štipka
500 g plátky
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Cibuľu a mrkvu ošúpeme, cibuľu nakrájame nadrobno a mrkvu nastrúhame. Na panvicu dáme rozpáliť olej, orestujeme cibuľu, pridáme mrkvu a mäso a dobre opečieme.

    Výborné lazane (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Primiešame paradajky, tymián, oregano, osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom, alebo vodou a dusíme cca.10 min.

    Výborné lazane (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si bešamel: z masla a múky pripravíme zápražku, podlejeme vínom a miešame metličkou, aby sa nám nerobili hrudky. Potom vmiešame mlieko, necháme krátko povariť, stále miešame. Odstavíme, osolíme a postrúhame muškátový oriešok.

    Výborné lazane (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pekáč vymastíme, dáme vrstvu bešamelu.

    Výborné lazane (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na to položíme vrstvu nevarených plátkov lazaní.

    Výborné lazane (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na lazane dáme vrstvu mäsovej zmesi aj so šťavou.

    Výborné lazane (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na to dáme postrúhaný syr.

    Výborné lazane (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A tak vrstvíme. Lazane, bešamel, mäsová zmes, postrúhaný syr. Posledná vrstva by mala byť bešamel a posypaná syrom. Ja som pokrájala aj mozzarellu.

    Výborné lazane (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pečieme dozlatista. Podávame ozdobené bazalkou.

    Výborné lazane (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

jack
Dobréé.Zvýšilo sa niečo?5*
terinka55
Dobré jedlo. Robím skoro identicky, nedávam mozzarellu. Tú naši nechcú :-(
haji
@Monty469 (19.2.2016 18:54)
Krásné fotky a bezva receptík. Přiznám se, že jsem ještě nikdy lazane nedělala. Moc mě lákají. Hm, Monty, věřím, že je budu mít stejně krásné a dobré! Děkuji za recept, ukládám.
gnoca
K cibuli a mrkve ja este davam stonkovy zeler,no neviem , vino do besamelu mi nejako nejde, nevypari sa dobre. lepsie je ho pridat k masu, ked sa restuje,dobre je cervene, ale nevadi ani biele.inac recept je velmi dobry.
monty469
@Haji (19.2.2016 20:58)

Ďakujem ti za milý komentár.Vyskúšaj ich,určite ti budú chutiť.Keď som ich robila prvý krát tiež som sa obávala, ale nakoniec všetkým chutilo.Prajem ti pekný deň.
monty469
@Gnoca (19.2.2016 21:27)

To víno do bešamelu je v pôvodnom recepte z kuchárskej knihy.Len tam je 0,5 l a mlieka menej. Ja som si to dala opačne. Keď nemám víno, urobím bešamel len z mlieka. Je to dobré aj tak. Ďakujem ti za milý komentár
patroveckypitrs
Ja sa priznám, že som ešte lazane nikdy nejedol. Tie plátky lazani kde dostať? Ja by som to skúsil si urobiť. Vyzerá to dobré nahnala si mi chuť na to. Tvrdohlavosť k novotám zahodím preč a skúsim to. 5*
monty469
Ja kupujem stále tieto z LIDL-u, s inými nemám skúsenosti. Vyskúšaj a daj vedieť, či ti chutilo :)






luclup
@monty469 Mami, mozes ich robit aj castejsie :-D jasne ze ti leti * * * * * :-) zasluzene!
dada007
Výborne lazane ☺️ som veľmi spokojná robievam len tieto. Ďakujem za uzastny recept Monty469




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia