Výborné gaštanové rezy

gittka - fotkagittka, 21. marca 2010

máme radi gaštany a po mnohých obmenách vznikol tento recept

25 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
6 PL
1 dl
4 PL
1 PL
1 ks
plnka:
1 ks
3 dcl
250 g
3 PL
250 g
karamelová šlahačka:
4 PL
3 dcl
2 ks




Postup

  1. 1

    vajcia vyšlaháme s cukrom,pridáme olej,múku,pdp a kakao.vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.

  2. 2

    zo zlatého klasu a mlieka uvaríme puding a dáme ho vychladit. heru vymiešame s cukrom,pridáme puding a gaštanové pyré.dodre premiešame a natrieme na koláč.

  3. 3

    do hrnca dáme cukor,ktorý skaramelizujeme a zalejeme mliekom.miešame,kým sa karamel nerozpustí.dobre vychladíme,prisypeme práškové šlahačky a vyšlaháme do tuha.natrieme na plnku a ozdobíme čokoládovými hoblinami.

  4. 4

    ja si karamelové mlieko uvarím den do predu,aby bolo dobre vychladené.

Diskusia k receptu

1ariana
Hm, vyzerá to veľmi dobre, ukladám do mojej KK. Ďakujem
ludar
Práve som ho včera robila, môžem odporučiť, mňamka.
honestka
Gastanove pyre zboznujem!
skusim kolacik, vsetko v nom krici - ZJEDZ MA!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia