Vtáčie mlieko (fotorecept)
Autor receptu: andy54
Jeden z receptov, ako využiť prebytočné bielka z varenia, či pečenia. Recept mám od mojej maminky.
4 porcie |
8 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- 1 dl mlieka si odložíme. Zvyšné mlieko s vanilkovým cukrom si zohrejeme.
- Vyšľaháme bielka s cukrom do tuha.
- Vyšľahané bielka vykrajujeme lyžicou do horúceho mlieka. Dávame pozor, aby sa bielka nedotýkali krajov, lebo sa tam pripália. Necháme v takomto kúpeli 1 min a potom otočíme.
- Necháme odtiecť na naparováku alebo sitku.
- Ukladáme na seba do misky.
- Zlatý klas vymiešame v odloženom mlieku a spravíme redší puding.
- Vylejeme do misky.
- Ozdobíme bielkami. Podávame vlažné alebo studené. Dobrú chuť.