Vtáčie mlieko (fotorecept)

Autor receptu: andy54

Jeden z receptov, ako využiť prebytočné bielka z varenia, či pečenia. Recept mám od mojej maminky.

4
porcie
8 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1 dl mlieka si odložíme. Zvyšné mlieko s vanilkovým cukrom si zohrejeme.
  2. Vyšľaháme bielka s cukrom do tuha.
  3. Vyšľahané bielka vykrajujeme lyžicou do horúceho mlieka. Dávame pozor, aby sa bielka nedotýkali krajov, lebo sa tam pripália. Necháme v takomto kúpeli 1 min a potom otočíme.
  4. Necháme odtiecť na naparováku alebo sitku.
  5. Ukladáme na seba do misky.
  6. Zlatý klas vymiešame v odloženom mlieku a spravíme redší puding.
  7. Vylejeme do misky.
  8. Ozdobíme bielkami. Podávame vlažné alebo studené. Dobrú chuť.