Vtáčie mlieko (fotorecept)

Vtáčie mlieko (fotorecept)
Foto: andy54
andy54Andy54, recept pridal: 5. augusta 2010 23:16Ďalšie jeho recepty

Jeden z receptov, ako využiť prebytočné bielka z varenia, či pečenia. Recept mám od mojej maminky.

Suroviny

4
porcie
8
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

1 dl mlieka si odložíme. Zvyšné mlieko s vanilkovým cukrom si zohrejeme.
Vtáčie mlieko (fotorecept) - obrázok 1

2

Vyšľaháme bielka s cukrom do tuha.
Vtáčie mlieko (fotorecept) - obrázok 2

3

Vyšľahané bielka vykrajujeme lyžicou do horúceho mlieka. Dávame pozor, aby sa bielka nedotýkali krajov, lebo sa tam pripália. Necháme v takomto kúpeli 1 min a potom otočíme.
Vtáčie mlieko (fotorecept) - obrázok 3

4

Necháme odtiecť na naparováku alebo sitku.
Vtáčie mlieko (fotorecept) - obrázok 4

5

Ukladáme na seba do misky.
Vtáčie mlieko (fotorecept) - obrázok 5

6

Zlatý klas vymiešame v odloženom mlieku a spravíme redší puding.
Vtáčie mlieko (fotorecept) - obrázok 6

7

Vylejeme do misky.
Vtáčie mlieko (fotorecept) - obrázok 7

8

Ozdobíme bielkami. Podávame vlažné alebo studené. Dobrú chuť.
Vtáčie mlieko (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • lucylee, 6. augusta 2010 o 09:48
    receptík super, len taká malá poznámočka, čo sa gramatiky týka, ja viem, že to nie je o pravopise, ale o varení, ale ber to ako priateľskú radu...oprav si tam od mami na od mamy


  • 45katka1, 6. augusta 2010 o 09:56
    :-) Prave sa moji blizky ozyvaju uz nejaky cas,ze som uz davno neurobila vtacie mlieko:-) presne buduci tyzden sa na to chystam.Ja ho robim podobne,len nekomplikujem si to extra varenim snehu.V hrnci na mlieko - my ho volame piskaci hrniec,lebo ked sa vari,tak piska:-), alebo ked chcem viac navarit,tak ja varim vo velkom voku na maso:-). Takze vyslaham si bielka s cukrom do tuha a zo zltkov, zlateho klasu cukru a vanilky uvarim redsi puding.Do ktoreho vkladam lyzicou halusky z bielkov a premiesavam. je to uplne take iste ako ked sneh varite extra a nam to este viac chuti,lebo su halusky pekne obalene pudingom.Jedine na co musite dat pozor-varit v hrnci kde sa nepripaluje mlieko,aby vam puding kym nahadzete halusky nezhorel:-).Ale je to naozaj mnamka:-)


  • babi, 6. augusta 2010 o 10:17
    Pred nedávnom so robila, a ešte som myslela že by to nebolo zlé nafotiť poslať, ale deti mali prísť každú chvíľu tak som sa tak ponáhlala ,že som nemala čas fotiť. Predbehla si ma, ale je to veľká mňamka, strašne to ľúbime


  • andy54, 6. augusta 2010 o 10:20
    nie som si istá, či je tam y. Pozerala som to v "Elektronický lexikón slovenského jazyka" a tam je mami. No milé od Teba. Niekedy sa stane, že malý škriatok zablúdi.


  • andy54, 6. augusta 2010 o 10:26
    @babi veď to skúste nafotiť aj Vy. Možno robíte inak postup. Ja som doteraz poznala len tento. A vďaka @45katka1 viem už aj iný.


  • tinca, 6. augusta 2010 o 11:08
    @andy vrátila si ma do detstva, maminka mi to často robila, ale tak ako ty lebo, keď to ide priamo do pudingu, hrozí pripálenie. Ten puding musí byť veľmi riedky.


  • tatranka, 6. augusta 2010 o 13:31
    Tak vtáčie mliečko a pre mňa dobre schladené,vždy uvítam.Veru že by som si dala.


  • ketty3811, 6. augusta 2010 o 17:01
    och,tak toto som nejedla ani nerobila roky,možno aj dvadsať :-)


  • sovka62, 6. augusta 2010 o 18:05
    Naposledy som ho robila v pondelok (vnučka ma poprosila). Ale nepotrebujem zvyšné bielka, ja miniem oboje, bielka i žĺtka, žĺtka rozmiešam so Zlatým klasom. (A hoci sa k pravopisu na Vareche nikdy nevyjadrujem, teraz mi nedá: správne je "od mamy" - stačí si pripomenúť vzory pre skloňovanie podstatných mien ženského rodu.)


  • andy54, 6. augusta 2010 o 18:27
    stále mi to vŕta hlavou aké y/i tam má byť. No keď Elektronický lexikón slovenského jazyka píše, že tam má byť i, tak si mysím, že to je správne. Neviem....asi urobím kompromis a dám tam "od maminky". A ak si zakryjete posledné 3 písmenká vznikne Vám to , čo som písala ja už predtým....


  • alexdidi, 6. augusta 2010 o 21:28
    Ja robievam tak, ako @sovka , tie žĺtka dodajú krému veľmi lahodnú chuť.../čo sa týka toho ypsilónu pri slove mama, tak to je ako žena, ver @sovke /


  • evanaaa, 6. augusta 2010 o 23:04
    A ja ešte pridám ktej mame - ak by to bolo oslovenie, zdrobnelina, vtedy je - i - , napr.: Moja milá mami ... .Ináč, tých hrubiek je tu veľa, už s ao tom písalo, mne to nevadí, ja sa kochám jedlami a koláčmi, asi preto.A to vtáčie mlieko - sen mojej mladosti, tiež mama robievala, ale žľtky vymiešala s maizenou a vliala do mlieka, možno ešte nebol Zlatý klas, neviem.


  • andy54, 7. augusta 2010 o 06:57
    @evanaaa......mohli by ste napísať, kde ešte podľa Vám vidíte hrúbky????


  • miriam2, 13. augusta 2010 o 08:56
    Začala to lucylee a nemala pravdu. Veď predsa andy54 nepoužila slovo od "mami", ale od "maminky" a mala to správne.
    Baby, zaprime sa a poďme variť a piecť.
    Ozaj mám teraz veľa jabĺk, neporadíte mi nejaký veľmi jednoduchý recept na koláčik alebo inú dobrotu?


  • chocolate1, 12. septembra 2010 o 08:06
    @miriam2 vidno, že si nečítala všetky komentáre. @andy to opravila na "od maminky" predtým tam bolo "od mami"
    Čo sa týka receptu raz som mala vtáčie mlieko, ale to bolo prvý a posledný krát. BLEEE! ja to mlieko nenávidím! :s


  • m0nika, 28. septembra 2010 o 22:18
    Ja som mojim chlapom robila takéto vtáčie mlieko tento víkend a aj pred dvoma týždňami. Rozdiel je iba v tom, že žĺtka vymiešam s mliekom a zlatým klasom. A vtedy som prišla na jednu vec - môj syn má rád tie bielkové obláčiky, takže som to nerobila z obvyklých dvoch, ale štyroch vajec. Obláčikov bolo akurát, ale puding veľmi zhustol, hoci som dala iba 1 zlatý klas na takmer 2 litre mlieka....


  • 3sandra3, 7. apríla 2011 o 21:35
    myslíš si, že by sa toto vtáčie mlieko mohlo podávať na dukátové buchtičky?


  • andy54, 7. apríla 2011 o 21:43
    hoci ma to ešte nenapadlo, no vedela by som si to predstaviť....


  • mariaklara, 7. apríla 2011 o 22:05
    @andy , určite by to bolo dobré, moja kamoška robila v kuchyni a keď robila dukátové buchtičky, tak do vanilkového krému vmiešala vyšľahané bielka, ten krém bol taký nadýchaný.


  • andy54, 7. apríla 2011 o 22:17
    nabudúce to vyskúšam :-)


  • cica2, 7. apríla 2011 o 22:32
    ako dieťa som toto vtáčie mlieko zbožňovala a strašne dááávno som ho už nejedla, ďakujem za pripomenutie, čoskoro si ho spravím:))


  • cica2, 7. apríla 2011 o 22:39
    @miriam2 , spomínaš že máš veľa jabĺk, tak ak chceš v mojich receptoch sú dva naše obľúbené ...Jablková bomba a Babkin jablkový koláč



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 38/2014: Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.

TESCO v Žiline sa mení, oplatí sa prísť
- Inzercia -
Rozhovor s Andreou Lapunikovou, marketingovou riaditeľkou TESCO STORES SR, a.s.

Pardubický desaťboj
Do Pardubíc som nedávno za vínom cestoval hádam už po tridsiaty raz. Dajako vám to neladí. Do Pardubíc a za vínom? Áno, nepomýlil som sa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist